Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Broek in Waterland, 14 juli 2008

FOTO-EXPOSITIE CORINNE KRUGER EN BEELDENEXPOSITIE HENNY BORSTLAP.

Van 19 juli t/m 7 september 2008 vinden in de Waterland Art Gallery exposities plaats met werk van de kunstenaars Corinne Kruger en Henny Borstlap. De galerie en beeldentuin zijn elk weekend van 11.00 tot 17.00 uur geopend en bevinden zich aan het Roomeinde 13 te Broek in Waterland, 6 km. ten noorden van Amsterdam. Naast de exposities is tevens een gevarieerde collectie werk van verschillende vooraanstaande Nederlandse en buitenlandse fotografen, beeldhouwers en keramisten te zien. Zie voor meer informatie de website www.waterlandartgallery.nl.

CORINNE KRUGER "Submission".

De expositie "Submission" gaat over overgave. Overgave aan de ander, een gedachte, het lot of het hogere. Soms is dit een genot, een andere keer een gevecht. Soms een toegeven, of eigenlijk geen andere mogelijkheid. De expositie bestaat uit achttien zorgvuldig geënsceneerde foto's en een animatie die verschillende aspecten van overgave proberen te verbeelden. Het resultaat is een intieme, soms vreemde sfeer, waarbij je het gevoelsleven van de maker tot gevaarlijk dichtbij mag benaderen. Corinne Kruger is beeldend kunstenaar. De fotografie loopt als een rode draad door haar werk. Haar werk bestaat naast fotografie ook uit animaties en kunstprojecten op het web.

HENNY BORSTLAP "Beweging in vorm".

Henny Borstlap volgde na haar middelbare schoolopleiding diverse cursussen, keramiek, modelboetseren, glazuren en modeltekenen. Van 1981 tot 1987 studeerde op de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, eerst keramiek met o.a. Frits Sergeant en Jan Snoek, later op de afdeling beeldhouwen waar zij les kreeg van Rudi Rooijackers. Sinds 1987 woont zij in Uitdam met een eigen werkplek in Amsterdam. Inspiratie komt vooral uit de nabije omgeving, natuur en contacten met mensen. Beweging en gevoel zijn een onuitputtelijke bron van ideeën. Haar werk wordt voornamelijk vervaardigd in aluminiumcement, goed materiaal voor buiten. Na enige tijd vormen zich mosjes en begroeiingen op de huid van het beeld, waardoor het opgaat in de omgeving, "gaat leven". Boetseren, afgieten en inleggen, alle technieken voert zij zelf uit. De afgelopen 5 jaar exposeerde zij met vrij werk 's zomers in de beeldentuin van VTV-Waterland te Almere.
Het thema voor haar expositie in de Waterland Beeldentuin luidt "Beweging in Vorm".

N.B.
Noot voor de redactie/