Laat Bob maar blazen in de Jupiler League


Gezamenlijk initiatief Ministerie Verkeer & Waterstaat, Jupiler League en InBev

BREDA, 20080717 -- De komende weken kunnen Bobs (Bewust Onbeschonken Bestuurders) tijdens de open dagen van Jupiler League clubs deelnemen aan het `Laat Bob maar Blazen' spel. Met dit initiatief onderstrepen het Ministerie van Verkeer & Waterstaat, de clubs uit de Jupiler League en bierbrouwer InBev het belang van verantwoorde alcoholconsumptie en het niet rijden onder invloed.

Ludiek
Het Ministerie van Verkeer & Waterstaat wil met het `Laat Bob maar Blazen' spel stadionbezoekers op een positieve en ludieke manier aandacht vragen voor het belang van een nuchtere chauffeur bij het bezoeken van een voetbalwedstrijd. De campagne sluit uitstekend aan bij het thema voetbal, want het is een blaasvoetbalspel dat door de Bobs kan worden gespeeld tijdens de open dagen van de clubs uit de Jupiler League. Deelnemers kunnen daarmee ook nog een leuke prijs verdienen.

Breed gedragen
Bram Molenaar van de Coöperatie Eerste Divisie "De clubs uit de Jupiler League en InBev willen de bezoekers aan de stadions een geweldige belevenis bezorgen, die niet bedorven mag worden door de negatieve gevolgen van het rijden onder invloed na een stadionbezoek. Dat dit breed gedragen wordt blijkt wel uit het enthousiasme van de clubs uit de Jupiler League om het `Laat Bob maar Blazen' spel in te zetten tijdens de open dagen, binnen een week hadden we hiervoor toezegging van nagenoeg alle clubs die een open dag organiseren voor haar fans."

Verantwoord genieten
Bary Benun, algemeen directeur InBev Nederland: "Als bierbrouwer willen wij dat mensen op een verantwoorde manier van onze bieren genieten. Ook wij zijn niet gebaat bij de gevolgen van overmatige consumptie en het rijden onder invloed, omdat dat niet alleen onze consumenten in gevaar kan brengen, maar ook schade toebrengt aan het imago van ons mooie product. Daarom werken we graag mee aan de Bob zomercampagne en zijn zeker ook bereid deze samenwerking op lange termijn voort te zetten."

Het `Laat Bob maar Blazen' spel zal op de volgende open dagen van clubs uit de Jupiler League worden ingezet:

* Zaterdag 19 juli, 15.30 uur: FC Emmen (stadion)
* Zaterdag 26 juli, 14.00 uur: Top Oss (stadion)
* Zaterdag 26 juli, 14.00 uur: Helmond Sport (stadion)
* Zondag 27 juli, 15.00 uur: RKC Waalwijk (stadion)
* Woensdag 30 juli, 12.00: Excelsior Rotterdam (stadion)
* Zaterdag 2 augustus, 13.00: BV Veendam (winkelcentrum BV Veendam)
* Zaterdag 2 augustus, 16.00 uur: FC Den Bosch (stadion)
* Zaterdag 2 augustus, 13.30 uur: FC Zwolle (stadion)
* Zaterdag 2 augustus, 12.00 uur: RBC Roosendaal (stadion)
* Zondag 3 augustus, 14.00 uur: Fortuna Sittard (Markt Sittard)
* Zondag 3 augustus, 12.00 uur: HFC Haarlem (stadion)
* Zondag 3 augustus, 14.00 uur: MVV Maastricht (stadion)
* Zondag 17 augustus, 10.00 uur: VVV Venlo (stadion)

Ingezonden persbericht