Ingezonden persberichtRobert Doornbos krijgt vleugels!

---

ROTTERDAM, 18 JULI 2008 - Als Red Bull atleet én ambassadeur van Rotterdam heeft Robert Doornbos vandaag zijn thuisstad vanuit een heel ander perspectief bekeken. Op uitnodiging van Red Bull Nederland mocht Robert vandaag voor in het stuntvliegtuig van piloot Sergio Pla plaatsnemen. Deze spaarde de Nederlandse coureur tijdens de 15 minuten durende vlucht geen moment. Tijdens de vlucht over de Maasstad draaide de luchtacrobaat vele loopings, twists en bochten.

RTL7 verzorgt dit weekend de verslaggeving van de Red Bull Air Race op tv. Zaterdag wordt om 22:30 de kwalificatie uitgezonden en op zondag doet RTL7 rond 15:45 en 19:00 uur verslag van de race. In deze uitzendingen komt ook Doornbos' vlucht uitgebreid aan bod.

ROBERT DOORNBOS: "Wat een onvergetelijke ervaring! Als coureur krijg je weliswaar veel G-krachten te verwerken, maar deze zijn vooral horizontaal. In zo'n vliegtuig krijg je dit drie dimensionaal te verwerken. Ik wist niet precies wat ik vooraf moest verwachten, maar dit was fantastisch. Red Bull bedankt! Zaterdag en zondag ben ik natuurlijk ook tijdens de kwalificatie en race aanwezig. Ik kan het iedereen aanraden om ook te komen!"

© 2003 - 2008 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com