NCRV

30 Hoog

30 Hoog en de echtheid van Arie Boomsma

Zondag 20 juli

19.25 uur, Nederland 2

Frénk van der Linden voelt tv-presentator Arie Boomsma (EO) in de laatste aflevering van het NCRV-programma 30 Hoog op zondag 20 juli met een knipoog aan de tand. Zijn hoofdvraag: hoe écht of onecht is Arie Boomsma? Frénk hoort, net als bij de andere gasten, pas enkele minuten van tevoren dat hij Arie Boomsma in de Amsterdamse IJ-Toren zal spreken.

Arie Boomsma rept over zijn jarenlange worsteling met het imago dat hij verwierf als de mannelijke barbiepop Ken. Sinds zijn geliefde hem enige tijd terug dwong te zeggen wat hij werkelijk voelt en denkt, heeft hij het idee op de goede weg te zijn. In het interview verwoordt Boomsma zijn afkeer van de godsdienstige ideeën van André Rouvoet, en spreekt hij over âhet roken van een joint met Godâ. Ook vertelt Arie over zijn broer die jarenlang in de gevangenis zat.

Met zijn onorthodoxe vraagstelling en vasthoudendheid realiseert Frénk van der Linden in 25 minuten een diepte-interview. Hij tilt de gesprekken boven het alledaagse uit en levert een boeiend inkijkje in het leven van prominente Nederlanders.