Stayokay Heemskerk viert 75 jarig bestaan

09/07/2008 15:11

Stayokay

Feestelijke open dag zondag 20 juli van 11.00 tot 17.00 uur

Stayokay Heemskerk viert op zondag 20 juli haar 75 jarige bestaan. Iedereen is van harte welkom op deze open dag met Middeleeuwse spelen, een heus Middeleeuws legerkamp en rondleidingen van de Historische Kring.

Stayokay Heemskerk bestaat 75 jaar!

In 1932 ontstaan de plannen om in het verwaarloosde Slot Assumburg een jeugdherberg te vestigen. De verbouwing gaat in 1933 van start met een eerste werkkamp van werkloze jonge Amsterdammers en trekkers. In 1971 wordt de Oranjerie in volle glorie hersteld. Sinds de start hebben miljoenen gasten van een heerlijke vakantie genoten in de 'jeugdherberg van weleer'. De tijden van de piepers schillen en de avondklok zijn allang voorbij, maar de gezelligheid van toen is gebleven - al 75 jaar lang. Stayokay Heemskerk kijkt terug op 75 geweldige jaren en wil dit graag op 20 juli vieren met (oud-)medewerkers, buurtbewoners en alle geïnteresseerden.

Feestelijke jubileumdag zondag 20 juli

Van 11.00 tot 17.00 uur worden er vele activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Die dag wordt er door de compagnie van Cranenburgh voor het slot een heus Middeleeuws legerkamp ingericht met riddertenten, soldaten, kanonnen, boogschutters, koks en overige kampvolgers. De Historische Kring Heemskerk verzorgd om 11.30, 13.00 en 14.30 uur rondleidingen door het kasteel en over het terrein. Alle activiteiten zijn gratis. Voor oud medewerkers is er van 15.00 tot 16.00 uur een borrel.

Stayokay - 30 hostels in Nederland

Stayokay is in 1929 opgericht als de Nederlandse Jeugdherberg Centrale (NJHC). Al snel ontwikkelde de toenmalige NJHC zich tot een grote organisatie met bijna 70 kleine gebouwen in het hele land. Omgedoopt tot Stayokay (in 2003) heeft de zelfstandige eigentijdse stichting nu 30 hostels op verrassend mooie plekjes in Nederland; in de City, in de Groene omgeving of aan Kust en water. De hostels zijn gevestigd in een kasteel, landhuis of eigentijdse nieuwbouw en beschikken over een grote variëteit aan kamers. Stayokay ontvangt individuele gasten, gezinnen, (sport)verenigingen, scholen en bedrijven. Daarbij staat gastvrijheid, service en duurzaamheid hoog in het vaandel. De hostels van Stayokay staan garant voor een gezellig en aantrekkelijk geprijsd verblijf in een informele, ongedwongen sfeer.





http://www.stayokay.com


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie (