Gemeente Medemblik

Medemblik decor

Na de Delta Lloyd Regatta en het WK Finn Masters is Medemblik binnenkort weer decor van een groot internationaal zeilevenement. Van 20 tot en met 26 juli organiseert de Nederlandse 29er & 49er Klassenorganisatie In Medemblik het 29er European Championship 2008. Dit kampioenschap is het grootste Europese evenement voor deze klasse. Wethouder Jan Entius van gemeente Medemblik opent het evenement. Deze keer is er speciaal voor Medemblikkers de mogelijkheid om deze wedstrijd vanaf het water te volgen.

Er strijden honderd teams uit achttien landen om de titel. Op dinsdag 22 en woensdag 23 juli zijn er kwalificatiewedstrijden, waarna de zeilers in vier "vloten" worden ingedeeld. De laatste drie dagen wordt per vloot gestreden om de hoogste notering binnen de vloot. Tot en met zaterdag 26 juli wordt er gezeild om de titel Europees Kampioen 29er 2008.

Een dagje toeschouwer aan boord van

De Nova Cura?
Tijdens het evenement is het mogelijk om deze bijzonder snelle en spectaculaire 2-mans Skiff eens van dichtbij te bekijken. Aan boord van de prachtige tweemast zeiltjalk de NOVA CURA kunnen de wedstrijden vanaf het water bij de start en tijdens de races worden bekeken. Dit kan op dinsdag 22 juli en woensdag 23 juli. Het is dan van 10.00 tot 15.00 uur. Opgeven kan bij de afdeling Communicatie van gemeente Medemblik, 0229 - 54 8222/23/24, communicatie@medemblik.nl. Dit kan tot en met vrijdag 19 juli 10.00 uur. Wees er snel bij, want vol = vol.
Meer informatie: www.29ereuropeans.eu.

Andere grote zeilevenementen in Medemblik
Op korte termijn staan in Medemblik nog twee grote zeilevenementen op stapel: De WK Cadett (26 juli tot en met 8 augustus) en de Vintage (20 tot en met 27 september). Daarmee toont Medemblik eens te meer de status als internationaal watersportcentrum aan.