Gemeente Venlo


Venlo Verrast - programma zondag 20 juli

16-7-2008

Venlo verrast zijn inwoners, toeristen en bezoekers deze zomer met vijf bruisende straattheaterdagen. Op drie zaterdagen en twee zondagen zwermen straattheaterartiesten van internationale allure uit over de Venlose binnenstad. De artiesten treden telkens op tussen 13.00 en 17.00 uur.


*** Let op: de locaties zijn veranderd! De optredens vinden nu allen in de binnenstad en op de Markt plaats, en niet meer in het Mgr. Nolenspark.

Programma 20 juli: Venlo for Kids, locatie: de Markt Op deze dag loopt u onder meer de volgende gezelschappen tegen het lijf.


- Etienne Borgers -
Mølsk woont in een kast. Om hem heen is de Grote Wereld. Mølsk wil graag naar buiten. Maar hij durft niet. In de kast is het veilig. Een eindje verderop staat Schaop, midden in de Grote Wereld. Schaop is een schaap. Schaop staat iedere dag heel rustig te kauwen. En voor zich uit te kijken. Schaop zegt niets. Vandaag leert Mølsk iets van Schaop en samen hebben ze iets te vieren! 'Schaop' is een speelse, ontroerende muzikale voorstelling. Over onzeker zijn. Over nieuwsgierigheid en moed. Ontdek de wereld met een stoere, bange, vrolijke en bovenal grappige Mølsk. Een voorstelling met veel geblaat van een man en een schaap.


- Fratelli Fiasco -
In de betoverende gedaante van een dwerg brengt Fratelli Fiasco in een vrolijk onderonsje met het publiek een indringend stuk theater. Jong en oud raken in vervoering door de universele verbeeldingskracht van deze dwerg, die de spot drijft met de dwaasheid van de mens en de waanzin van alledag.


- IJsco Ali -
Voordat IJsco Ali zijn exclusieve Turkse ijs aan zijn watertandend publiek prijsgeeft, wordt een fenomenale show opgevoerd die direct grote hilariteit opwekt. Lachen, gieren, brullen! En als het exquise ijs wordt uitgedeeld gaat IJsco Ali onverstoorbaar verder. U had zojuist toch zo'n heerlijk ijsje in uw hand? Nu is het opeens weg! Tja, IJsco Ali is zo vlug als water. En waarom lachen al die mensen zo? Kom het te weten op 20 juli in Venlo!


- De Voetzoekers
Knallen maar. In een hoog tempo gaat de band uit de startblokken tijdens deze kleurrijke voorstelling. Klap maar mee. De Voetzoekers nemen je mee op reis. Overal worden muziekstijlen ontdekt. In de teksten worden de avonturen beschreven. En... als je goed oplet, leer je nog een mondje over de grens ook. Onder het motto ''iedereen is een ster'' kunnen de kinderen zelf mee spelen, dansen of zingen.


- De Muzen
De Muzen maakt sinds 1994 beeldend en sfeervol theater met poppen. Moniek Sommen, maakster en speelster, kruipt in de huid van haar zelfgemaakte, mensgrote figuren of speelt met handpoppen. Elk figuur heeft een eigen karakter en spreekt door het ingetogen en subtiele spel tot ieders eigen verbeelding. Het spel is non-verbaal, ondersteund door sfeervolle muziek. Voor jong en oud.


- Peer de Graaf in het duo Koek en Ei
Peer is een speler. Hij zingt graag liedjes, vertelt verhalen en maakt grappen. En Peer wil heel graag dat je meedoet!

Het programma voor de komende weekenden:

- zaterdag 26 juli maakt een zestal straattheatergroepen het bont en kleurrijk in het centrum

- zondag 3 augustus staat dans en acrobatiek in al zijn facetten centraal, ook ditmaal weer op de Markt

- de afsluitende dag, zaterdag 16 augustus, is compleet Vlaams gekleurd. De Belgische straattheaterkunst - hoog aangeschreven wereldwijd - presenteert zich in de binnenstad.

Gemeentelijke herindeling