Gemeente Lochem


Aanmelden voor Sportleider Senioren Sport nog mogelijk

Vrijdag 20 juni jl. vond de informatiebijeenkomst plaats voor de opleiding Sportleider Senioren Sport op het CIOS in Arnhem. Het CIOS heeft met deze bijeenkomst diverse potentiële deelnemers kunnen inlichten over de opleiding die in september start. De opleiding die georganiseerd wordt door de Gelderse Sport Federatie en het CIOS. Aanmelden voor de opleiding kan nog tot 15 augustus.

Sportverenigingen, woonzorgcentra of beweeggroepen voor senioren kennen vaak hetzelfde probleem: een gebrek aan kader. De opleiding Sportleider Senioren Sport springt hierop in. De opleiding is gericht op het aanbieden van sport- en beweegactiviteiten voor senioren om een actieve leefstijl te bevorderen. Daarnaast is een onderdeel bevordering van de participatie van senioren bij activiteiten. "Iedereen die het leuk vindt om met senioren te werken en sportminded is, is welkom bij de opleiding Sportleider Senioren Sport. Minimaal 16 cursisten kunnen terecht," zegt Jannie Winters van de Gelderse Sport Federatie. Met dit diploma op zak kunnen deze nieuwe sportleiders zelfstandig senioren sportgroepen begeleiden.

Competentiegericht
De opleiding Sportleider SeniorenSport wordt aangeboden volgens het model competentiegericht leren. De deelnemers leren van én met elkaar aan de hand van gerichte beroepsproducten en de uitvoering van praktijkopdrachten. De docenten hebben een begeleidende rol. De deelnemers leren bijvoorbeeld het sport- en beweeggedrag van senioren te onderzoeken en beschrijven waardoor ook meer inzicht ontstaat over het sport- en beweegaanbod voor senioren. Verder moet de student sport -en beweegactiviteiten voor senioren op kunnen zetten. Hierbij dient de student een leidende rol op zich te nemen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de inhoud en de organisatie van de opleiding kunt u contact opnemen met Rita Sissing van het CIOS in Arnhem. Zij is te bereiken via r.sissing@rijnijssel.nl. Voor informatie over de aanmelding kunt u terecht bij Jannie Winters van de Gelderse Sport Federatie via telefoonnummer 026-3540365 of per mail via jannie.winters@gelderland-sport.nl. Kijk voor meer informatie op www.gelderland-sport.nl.