Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 158

datum: 9 juli 2008

Ondernemers halen Dutch Open naar de binnenstad
Dutch Openlucht Theater op Lieve Vrouwekerkhof

Het Dutch Open Tennistoernooi is van zaterdag 12 tot en met zondag 20 juli 2008 ook in de binnenstad van Amersfoort te volgen. Op een groot scherm op het Lieve Vrouwekerkhof worden live (delay) de spannende tenniswedstrijden uitgezonden. 's Avonds worden op het scherm speelfilms vertoond waaronder 'Simon', 'Moordwijven' en 'Phileine zegt sorry'.

Met het Dutch Openlucht Theater wordt een verbinding gelegd tussen Sportpark De Bokkeduinen, waar het Dutch Open plaatsvindt, en de binnenstad. Op een groot scherm worden tussen zaterdag 12 en zondag 20 juli aanstaande vanaf 12.00 uur de live registraties (delay) van de tenniswedstrijden van de Dutch Open getoond. Maar er zijn ook leuke flashbacks, spannende herhalingen en andere gedenkwaardige momenten uit de geschiedenis van dit populaire tennistoernooi te zien. Tevens is er de mogelijkheid om zelf te tennissen door middel van Nintendo Wii-gaming.

Het avondprogramma start rond 19.00 uur met onder andere lokale culturele films. Daarna volgt de laatste tenniswedstrijd van de Dutch Open. De speelfilms, zoals 'Simon', 'Moordwijven' en 'Phileine zegt sorry', starten om circa 21.15 uur. Het avondprogramma wordt verzorgd door Het Nederlands Filmtheater in samenwerking met het Onze Lieve Vrouwe Theater en ATP. De horeca zorgt ervoor dat op het Lieve Vrouwekerkhof extra zitelementen worden geplaatst, zodat iedereen vanaf de terrassen en vanaf elke plek op het plein goed zicht heeft op het scherm.

Het Dutch Open Luchttheater is een uniek initiatief van de Stichting Binnenstad Management Amersfoort, Amersfoort City Marketing en Dutch Open Tennis, in samenwerking met de horeca en winkeliers van de binnenstad Amersfoort.

Op www.binnenstadmersfoort.nl is het actuele programma van het Dutch Openlucht Theater te vinden.