Politie Haaglanden

Persberichten 20 juli

Haaglanden, 20-07-2008

Man (39) gewond na schietincident
Den Haag Een 39-jarige Hagenaar werd zaterdag 19 juli kort voor middernacht met een schotwond in het ziekenhuis opgenomen. Het slachtoffer werd in een coffeeshop aan de Hooikade bij een ruzie neergeschoten. De politie stelde een groot onderzoek in en wist uiteindelijk zes personen (28 tot 47 jaar) aan te houden op verdenking van mogelijke betrokkenheid van het incident. Het recherche-onderzoek moet uitwijzen wat er exact heeft plaats gevonden.

Politie zoekt getuigen
Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een steekincident aan de Jacobsmantelstraat. Vrijdag 18 juli om 11.30 uur kregen agenten een melding dat een man zou zijn neergestoken. Ter plaatse troffen zij een 42-jarige Hagenaar aan. De man had een steekwond aan zijn been. De 43-jarige dader kon in de directe omgeving worden aangehouden. De man was gestoken met een plamuurmes. De politie onderzoekt de toedracht van het incident. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze overval? Belt u dan met de politie van Bureau Ypenburg-Leidschenveen via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Spiegelvandaal aangehouden
Den Haag De politie hield zaterdag 19 juli om 02.00 uur in de Voldersgracht een 18-jarige Hagenaar aan. Medewerkers van het cameratoezicht zagen dat de man spiegels van autos trapte. Hij werd voor verhoor ingesloten.

Ik heb u hulp niet nodig
Den Haag Een 56-jarige automobilist uit Den Haag veroorzaakte vrijdag 18 juli om 22.45 uur nabij de Hoefkade een aanrijding. Politieagenten die de man en de benadeelden wilden helpen werden door de 56-jarige weggestuurd. Ik heb u hulp niet nodig zei de man. Al snel bleek waarom. De man had de nodige alcohol gedronken. Hij werd alsnog aangehouden en blies 765 ugl. Het rijbewijs kon de man dan ook inleveren.

Door het lint
Den Haag Een 34-jarige Hagenaar ging vrijdag 18 juli om 18.30 uur compleet door het lint. De man ging daarbij in de dakrand van zijn woning aan de Karel de Geerstraat staan en dreigde naar beneden te springen. Hij zette daarbij een mes op zijn keel om agenten die te hulp wilde schieten op afstand te houden. Hij sprong vervolgens expres naar beneden. De man was kennelijk suïcidaal en was onder invloed van vermoedelijk verdovende middelen) Hij ligt in het ziekenhuis en na de operatie zal gekeken worden hoe het verder moet met deze man.

Verdachte steekt vrouw neer
Den Haag Een 26-jarige vrouw is zaterdagochtend 19 juli om 04.45 uur in haar woning neergestoken door een 40-jarige Hagenaar. De man drong haar woning aan de Van Leeuwenhoekstraat binnen en dreigde haar te verkrachten. De vrouw verzette zich hevig en werd door de man neergestoken. Zij is met steekwonden vervoerd naar het ziekenhuis en direct geopereerd. Zij maakt het naar omstandigheden redelijk. De man vluchtte de woning uit. Gewaarschuwde agenten wisten de man in de omgeving van het Rijswijkseplein aan te houden. Hierbij verzette de man zich en moest hij met behulp van peperspray worden overmeesterd. Hij is ingesloten op verdenking van poging tot doodslag en poging tot verkrachting. De Hagenaar wordt maandag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Buschauffeur vindt wapen
Den Haag/Loosduinen Een 43-jarige buschauffeur vond zaterdag 19 juli om 08.00 uur op het wegdek van de Escamplaan een vuurwapen. Uit onderzoek bleek dat het ging om een oud verroest alarmpistool. De politie heeft het wapen meegenomen.

Dure bon
Den Haag/Loosduinen Een 30-jarige Hagenaar kon zaterdag 19 juli om
01.15 uur een fikse bekeuring afrekenen. De man negeerde op de Madepolderweg het rode licht. Aan het bureau bleek dat hij ook nog ruim 200 euro aan openstaande boetes had openstaan. Die moest hij direct betalen.

Inbrekers aangehouden
Den Haag De politie wist zondag 20 juli om 04.30 uur nabij de bloemenkiosk aan de Volendamlaan twee Hagenaars (21 en 22 jaar) aan te houden. Het tweetal brak in en werd door een getuige betrapt. Op aanwijzingen kon het duo worden achterhaald.

Rake inbraak verdachten vast
Leidschendam De politie kreeg zondag 20 juli om 04.00 uur een melding dat drie mannen aan te inbreken waren in een café aan het Damplein. Na de inbraak liepen twee daders richting de haven en stapten daar in een klein model auto. In de directe omgeving van de haven zagen zij drie personen in een auto wegrijden. Op basis van het door getuigen verstrekte signalement hielden de agenten de auto staande. In de auto vonden de agenten een tas die de mannen uit het café hadden weggenomen. Het drietal (20-26 jaar en afkomstig uit de omgeving Amsterdam werd voor nader verhoor ingesloten.

Politie zoekt getuigen
Leidschendam De politie is op zoek naar getuigen van een vernieling van een ruit van een abri aan de Koningin Julianalaan. Getuigen belden de politie nadat zij vrijdagavond 18 juli 0m 23.00 uur zagen dat een drietal personen een ruit ingooiden. Agente wisten in de directe omgeving drie jongeren te traceren maar had te weining informatie om ze ook aan te houden. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze vernieling? Belt u dan met de politie van Bureau Leidschendam-Voorburg via 0900-8844.

Autokrakers aangehouden
Wassenaar/Voorburg Agenten hielden zaterdag 19 juli om 02.45 uur nabij de Charlotte van Pallandtstraat twee Hagenaars (44 en 50 jaar) aan. Het duo werd in 1e instantie betrapt op de Wittenburgweg in Wassenaar. Agenten kwamen rond 02.00 uur net te vroeg om beide mannen op heterdaad te kunnen betrappen. Zij spraken ze aan en verzochten ze de gemeente te verlaten. Het duo werd door een onopvallende eenheid van de politie gevolgd. Niet voor niets. Immers zij namen een nieuwe poging aan de Charlotte van Pallandstraat in Voorburg. Dar namen zij uit een auto een I-pod mee. Uit onderzoek bleek dat de eigenaar de auto vergeten was af te sluiten. Beiden kregen een proces-verbaal wegens diefstal.

Dure lekke band
Wassenaar Een 76-jarige automobilist uit Oegstgeest hield aan een lekke band ook nog fikse een bekeuring over. Agenten zagen de man staan op de Rijksstraatweg staan. Hij was bezig om zijn lekke band te verwisselen. Agenten die de man wilde helpen roken dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 330 ugl een kreeg een bekeuring. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Minderjarige met wurgstokjes
Monster De politie hield zaterdag 19 juli om 01.30 uur een 17-jarige inwoner uit Ter Heijde aan. De jongen werd in de Zeestraat gecontroleerd. In de buddysit van zijn scooter had hij zogenaamde wurgstokjes verstopt. Dit is echter een verboden wapen. De jongen moest zijn wapentuig afstaan en kreeg via de politieparketsecretaris direct een taakstraf van 20 uur.

Ruzie in het verkeer
Naaldwijk Een 24-jarige Hagenaar wond zich zaterdag 19 juli om 09.30 uur zo op over het rijgedrag van een 46-jarige vrachtwagenchauffeur dat hij op de Dijkweg zijn personenauto voor de vrachtwagen zette. Nadat de verhitte man was uitgestapt sloeg hij een deuk in zijn vrachtwagen portier. Agenten hielden de man aan.

Autos te water
Westland/Midden Delfland Zaterdagnacht raakten in het Westland drie personenautos te water. Een 23-jarige auto belandde zondag 20 juli om
02.00 uur met zijn auto in het water langs de Parallelweg in Maasland. Door nog onbekende oorzaak raakte de man de controle over het stuur kwijt en reed het water in. Nabij de veilingroute N222 reed zaterdagavond 189 juli om 23.00 uur eveneens een automobilist het water in. Ook hij kwam met de schrik vrij. Vermoedelijk door te hoge snelheid raakte de man de macht over zijn auto kwijt. Niemand raakte gewond. Tot slot reed een 19-jarige automobilist uit De Lier vanaf de Zandheullaan ter hoogte van de lange Broekweg het water in. De man reed rechtdoor in plaats van de bocht te nemen. Ook hij kwam er, net als zijn 17-jarige vriendin, behoudens een nat pak er goed vanaf. In alle gevallen was er geen sprake van alcoholgebruik.

Mislukte wisseltruc
Naaldwijk Agenten zagen zondag 20 juli om 05.00 uur dat op de Galgeweg een auto stopte en dat de bestuurder en passagier van stoel verwisselde. Al snel bleek waarom. De 23-jarige passagier die in 1e instantie als bestuurder was opgetreden bleekteveel te hebben gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal.

Zoektocht naar ouders meisje
Honselersdijk Een tweejarig meisje wandelde zaterdag 19 juli om 18.30 uur de supermarkt aan de Dijkstraat in. Het meisje dat nog niet kon praten kon dan ook niet aangeven waar ze vandaan kwam het meisje werd naar het politiebureau gebracht war agenten zich over haar ontfermden. Zij kreeg van de agenten een beertje. Om 20.00 uur meldde de 36-jarige moeder uit Honselersdijk aan het bureau. Haar dochter was in een onbewaakt ogenblik uit haar bedje gekropen en naar buiten gelopen. Eind goed al goed.

Woninginbrekers aangehouden
Pijnacker De politie kon zaterdag 19 juli om 02.50 uur twee woninginbrekers aanhouden. Agenten kregen een melding dat er in een woning aan de Hesselt van Dinterlaan werd ingebroken. Met eenheden van Pijnacker-Nootdorp, Delft en Ypenburg-Leidschenveen werd een groot gedeelte van de wijk afgezet in de hoop de verdachten te achterhalen. Nabij het randstadrailperron zagen agenten twee mannen lopen die aan het signalement voldeden. Het tweetal uit den Haag (20 en 26 jaar) werd direct ingerekend. Beiden verdachten zijn al eerder betrokken geweest bij woning inbraken. Zij zitten vast voor nader verhoor. In de ruin vonden agenten een juwelenkistje met sieraden die de verdachten kennelijk in hun vlucht hadden achtergelaten.

Insluiper betrapt
Pijnacker een 32-jarige Rotterdammer werd zaterdagavond 19 juli om 22.00 uur betrapt bij een woninginbraak aan de Oostlaan. De politie kreeg een melding van een omstander die twee mannen zag inbreken. Op basis van het door de getuige verstrekte signalement konden de agenten in de directe omgeving van de woning een van de verdachten aanhouden. De tweede verdachte wist te ontkomen. De recherche stelt een onderzoek in. Het duo wist zich door middel van inklimming de toegang tot de woning te verkrijgen.

Tumult na huiselijke ruzie
Delft De politie kon met behulp van peperspray vrijdagavond 18 juli om 20.00 uur een agressieve 30-jarige Leidschendammer aanhouden. De man had in een woning aan de Meermanstraat de 55-jarige bewoonster mishandeld en haar geslagen met een koevoet. De vrouw die daarbij gewond raakte aan haar hoofd moest door de gewaarschuwde GGD worden behandeld. De man vertrok in zijn auto maar kwam later weer terug. Agenten wisten toen de man aan te houden. In zijn broeksband had de man ook nog een hakbijl. De ruzie ligt in de relationele sfeer. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Overval op coffeeshop
Delft Drie gewapende mannen pleegden vrijdagavond 18 juli kort voor middernacht een overval op de coffeeshop aan het Achterom. Het drietal drong de zaak binnen en bedreigde het aanwezige personeel met een wapen. Nadat zij geld hadden weggenomen renden zij weg in de richting van de Hamtunnel. De beheerders van de zaak achtervolgden daarbij de overvallers. Toen zij uit de Hamtunnel kwamen sprongen zij in een auto en reden hard weg. De verdachten hebben een negroïde uiterlijk en droegen gezichtsbescherming en donkere kleding. De auto waarin zij wegreden was een klein model auto en was goudkleurig. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze overval? Belt u dan met de politie van Bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie zoekt getuigen vermeende schietpartij
Delft De politie is op zoek naar getuigen van een vermeende schietpartij aan de Papsouwselaan op vrijdagavond 18 juli om 16.20 uur. Omstanders belden dat zij enkele mannen zagen lopen waarbij door een van de mannen enkele schoten werden afgevuurd. De politie zette een gedeelte van het parkeerterrein af voor sporenonderzoek. In de directe omgeving kon de politie twee mannen (22 en 28 jaar) aanhouden. Zij zijn in verzekering gesteld en worden gehoord over hun aandeel in de zaak. Niemand raakte gewond. Een vuurwapen werd niet gevonden. Wel trof de politie op het parkeerterrein enkele hulzen aan. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak? Belt u dan met de politie van Bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Fietser gewond na aanrijding politieauto
Delft Een 22-jarige fietser uit Delft raakte zondag 20 juli kort na middernacht gewond bij een aanrijding met een politieauto. Op de kruising Papsouwselaan met de Industriestraat botste de fietser en de politieauto door nog onbekende oorzaak tegen elkaar. De fietser werd met letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De verkeersongevallen dienst stelt een onderzoek in naar de toedracht. De kruising is geruime tijd voor het verkeer afgesloten geweest.

Fietsendieven aangehouden
Zoetermeer Twee jongeren (16 en 17 jaar) werden vrijdagavond 18 juli aangehouden op verdenking van diefstal van fietsen. De 16-jarige werd in de Westwaarts aangehouden. Hij reed op een fiets met een open slot zonder sleutel. De 17-jarige werd in de Waranda aangehouden. Ook hier ontbrak de benodigde sleutel. De fiets bleek eerder in Zoetermeer te zijn gestolen. Zondag 20 juli om 23.30 uur liepen aan de Oostwaarts twee jongeren (15 en 16 jaar) tegen de lamp. Ook zij probeerden met een valse (moeder) fietssleutel een fiets te stelen. De jongeren kregen een proces-verbaal.

Te dronken om te rijden
Zoetermeer Een 35-jarige Zoetermeerder liep vrijdag 18 juli tegen de lamp. De man reed met zijn auto door de groenvoorziening aan het Alferbos. Agenten troffen de man aan nabij zijn auto. Hij was flink onder invloed en blies aan het bureau 1040 ugl. Het rijbewijs werd dan ook direct ingevorderd.

Duur blikje bier
Zoetermeer Een 24-jarige Zoetermeerder kreeg zaterdag 19 juli om 00.45 uur op het Stadhuisplein een bekeuring omdat de man op straat alcohol dronk. De man weigerde aan de agenten zijn persoonsgegevens kenbaar te maken waarna zij hem aanhielden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en schold de agenten flink uit. Hij werd voor belediging en verzet bij aanhouding ingesloten. De man kreeg de volgende dag een transactie voorstel van 650 euro. Als hij die niet betaald moet de man 20 oktober voor de rechter komen.

Veel schade na ongeval
Zoetermeer Een ravage ontstond na een ongeval op de Toneellaan met de Azieweg. Een automobilist reed volgens getuigen vanaf de Azieweg door het rode licht en botste vervolgens op een andere auto. De bestuurder (21 jaar) nam na het ongeval de andere inzittenden waarvan er enkele gewond waren, achterlatend. De politie nam de auto van de 21-jarige in beslag. Enkele personen werden met nekklachten vervoerd naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt het ongeval en is op zoek naar de 21-jarige.

Jongeren onder de make-up
Zoetermeer De politie hield zondag 20 juli om 05.00 uur drie jongeren (18-19 jaar) aan op verdenking van diefstal van diverse make-up artikelen. Het drietal brak aan de Griekenlandlaan een aanhangwagen open en man daaruit een grote hoeveelheid make-up artikelen mee. Zij kregen een proces-verbaal.