Politie Noord- en Oost Gelderland

Ermelo - jongens bekeurd in zwembad

Naar aanleiding van vernielingen tijdens de nachtelijke uren in het buitenbad van Ermelo heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag 20 juli twee Ermelose jongens (18) bekeurd. Zij waren in hun onderbroek aan het zwemmen.

De afgelopen weekenden zijn er in de nachtelijke uren vernielingen bij het buitenbad aan de Herderlaan in Ermelo gepleegd. In overleg met de eigenaar is besloten extra surveillances uit te voeren. Nu troffen agenten om 03.45 uur twee jongens aan die aan het zwemmen waren. Kennelijk is er onder de jeugd 'reclame' gemaakt om 's nachts te gaan zwemmen. De twee jongens kregen een bekeuring en zal ook de komende periode vaker een kijkje nemen.

Heerde - beginnende bestuurder met drank op

Surveillerende agenten hebben zondagochtend 20 juli een 17-jarige jongeman uit Zwolle op de Zwolseweg in Heerde aangetroffen op een snorfiets. Hij had gedronken en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

De agenten troffen de jongeman met een vriend omstreeks 02.10 uur aan. De Zwollenaar had gedronken en blies op het politiebureau bijna 0.5 promille. Als beginnend bestuurder is 0.2 promille de grens. Er wordt proces-verbaal opgemaakt en in overleg met zijn moeder mocht de jongeman lopend naar huis.

Nunspeet - zwaar gewond na valpartij

Een 17-jarige jongen uit Biddinghuizen is in de nacht van zaterdag op zondag 20 juli zwaar gewond na een val op de Marktstraat in Nunspeet. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

De politie kreeg omstreeks 01.40 uur een melding dat bij de parkeergarage een jongeman een val van ongeveer 4 meter had gemaakt en zeer ongelukkig terecht was gekomen. Bij de komst van de agenten werd de gewonde jongen in bewusteloze toestand aangetroffen. Na door het ambulancepersoneel te zijn gestabiliseerd, werd hij naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle vervoerd. Zijn vrienden hadden inmiddels de ouders van de jongen geïnformeerd.

Veessen - politie onderzoekt brand op camping

Zondagochtend 20 juli is op een camping aan de IJsseldijk in Veessen een stacaravan in vlammen opgegaan. De politie onderzoekt de toedracht.

De brand werd omstreeks 02.45 uur gemeld en er was niemand in de caravan aanwezig. De gewaarschuwde brandweer kon voorkomen dat andere stacaravans ten prooi aan de vlammen vielen. Over de toedracht is nog geen duidelijkheid en er wordt een onderzoek ingesteld.

Heerde- getuigen van vandalisme gezocht

De politie zoekt getuigen van diverse vernielingen die in de nacht van zaterdag op zondag 20 juli in Heerde plaatsvonden. Men kan bellen met 0900 - 8844.

Surveillerende agenten troffen op verschillende locaties in het dorp de stille getuigen van vandalistisch gedrag aan. Zo was aan de Brinklaan de ruit van een abri vernield en was er op de Sportlaan een TNT postbus omver getrokken. Bij de supermarkt aan de Zwolseweg waren winkelwagentjes losgekoppeld en lagen her en der verspreid. Ook lag er een bord van een plaatselijke makelaar die kennelijk ergens uit de grond getrokken was. Op de Eperweg waren maïsplanten uit het bouwland getrokken en op de rijbaan gegooid. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900 - 8844 of via Meld misdaad Anoniem 0800 - 7000.

Einde berichten


---- --