Politie Limburg-Noord

3 Jongens aangehouden na mishandeling en inbraak


Datum: 20-07-2008
Tijd bericht: 11:13
Plaats: Baarlo

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.30 uur zijn 2 jongens van 15 jaar uit Kerkrade en Lanklaar (Be) en 1 jongen van 17 jaar uit Best aangehouden. Zij worden verdacht van het mishandelen van drie personen en het inbreken in een sporthal in Baarlo.

De politie kreeg omstreeks 01.00 uur een melding van een mishandeling op het fietspad langs de Napoleonsbaan Noord. Hier aangekomen troffen de agenten 3 jongens aan. Het betrof 1 jongen van 17 jaar uit Tegelen, en 2 jongens van 18 jaar uit Velden en Venlo. De jongens deelden de agenten mede dat ze zojuist fietsten vanuit Baarlo richting Blerick. Net buiten de bebouwde kom kwamen 3 onbekende jongens vanaf de overzijde van de weg hun kant op rennen. Deze jongens bleven midden op het fietspad staan en blokkeerden de weg. Hierna werden de jongen uit Tegelen en de jongen uit Velden zonder aanleiding geslagen en van hun fiets getrokken. Eén van de daders zou de jongen uit Tegelen met een hockeystick geslagen hebben. Na de mishandeling vluchtten de daders weg.

De agenten kregen een signalement van de daders en deden onderzoek in de omgeving. Op dat moment kregen zij het verzoek om assistentie te verlenen bij een inbraak in een zeer nabij gelegen sportcentrum. Zij besloten hier naar toe te gaan en sloten zich aan bij de reeds gearriveerde collega's. In de buurt van de sporthal werden de 3 aangehouden jongens aangetroffen. Zij werden aangehouden op verdenking van inbraak. Aangezien hun kleding sterk overeenkwam met het signalement van de 3 daders bij de mishandeling, werden zij ook op verdenking hiervan aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.