Politie Noord- en Oost Gelderland

Beekbergen - brand in zorginstelling

Zaterdagavond 19 juli heeft een korte brand gewoed in de hal van een zorginstelling aan de Van Limburg Stirumweg in Beekbergen. De 30 bewoners werden tijdelijk in een ander pand opgevangen.

De brand werd omstreeks 23.30 via het brandalarm gemeld. De hulpverleningsdiensten waren snel ter plaatse. Het brandje woedde in enkele waswanden in de hal en zorgde voor de nodige rookontwikkelingen. De brandweer had het snel onder controle. De bewoners werden tijdelijk in een ander pand opgevangen en ambulancepersoneel controleerde enkele mensen op mogelijk ingeademde rook. Kort na het gebeuren konden de mensen weer naar hun kamer.

Apeldoorn - onder invloed en zonder rijbewijs achter het stuur

Surveillerende agenten hebben zondagochtend 20 juli een 38-jarige vrouw uit Didam aangehouden. Zij reed slingerend op de Kayersdijk, bleek gedronken te hebben en had geen rijbewijs.

De agenten zagen de vrouw omstreeks 04.10 uur slingeren met een auto rijden en lieten haar stoppen. De vrouw had gedronken en bleek geen rijbewijs te hebben. Op het politiebureau blies zij 1.5 promille. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - politie vraagt getuigen openlijke
geweldpleging

De politie doet een beroep op getuigen die informatie kunnen geven over een openlijke geweldpleging op de Asselsestraat in Apeldoorn. Het vond plaats op zondag 20 juli en er werden vijf mensen aangehouden.

Surveillerende agenten reden omstreeks 04.35 uur over de Asselsestraat richting het Leienplein. Op enige afstand van hen liep een groepje dat zich nogal opgefokt gedroeg. Op een gegeven moment kwam een jongeman met een bebloed gezicht naar de agenten en verklaarde kort tevoren door het groepje mishandeld te zijn. Met assistentie van andere agenten werd het groepje aangehouden, waarbij bleek, dat één van hen een slagaderlijke bloeding aan zijn arm had. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en later ingesloten. Bij het ziekenhuis werd nog een jongeman aangetroffen die mogelijk door het groepje mishandeld was.

Op de Asselsestraat werd later een ingeslagen winkelruit aangetroffen, waarbij bloeddruppels naar de plaats van de gewonde verdachte, een 20-jarige jongeman uit Lelystad, liepen. Naast hem zijn een 29-jarige plaatsgenoot, een 20-jarige Apeldoorner en twee meisjes uit Alemre en Zwolle aangehouden.

De politie vraagt getuigen maar mogelijk ook slachtoffers van het gebeurde contact op te nemen met de politie.

Apeldoorn - hinderlijke drinker

De politie heeft zaterdagmiddag 19 juli een 37-jarige Apeldoorner aangehouden. De man gedroeg zich hinderlijk op het Marktplein en weigerde te vetrekken. Hij krijgt een proces-verbaal.

De politie kreeg een melding dat enkele bekende Apeldoorners bij het gemeentehuis hingen, lege bierblikjes achterlieten en zich vervelend gedroegen. Agenten spraken de mannen aan en vroegen hen om elders te gaan staan. Van één van hen was een blikje bier afgepakt omdat hij in strijd met de regels op straat stond te drinken. Met enig gemor voldeed men in eerste instantie aan de vraag om te vertrekken. Korte tijd later kwam de groep weer terug en was een vordering nodig om de groep op andere gedachte te brengen. De 37-jarige Apeldoorner bleek weigerachtig en werd aangehouden. Hij krijgt een proces-verbaal.

Apeldoorn - goede buren

Een bejaarde vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag 20 juli naar het ziekenhuis gebracht. Zij werd door haar buren onwel in de woning aangetroffen en die waarschuwden de politie.

Dat goede burenzorg heel belangrijk is, bleek dit weekend in Apeldoorn. Een bejaarde vrouw uit Apeldoorn Zuid had zaterdag haar buren aangegeven dat ze zich niet zo lekker voelde. Toen de buren rond middernacht de tv bij de buurvrouw nog aan zagen staan, vermoedden zij dat er gezien dit ongebruikelijke tijdstip iets niet in orde was. De vrouw werd onwel in de woning aangetroffen en naar het ziekenhuis overgebracht. Haar toestand is zorgelijk.


---- --