Politie Limburg-Noord

Dieseldieven aangehouden na mishandeling


Datum: 20-07-2008
Tijd bericht: 11:42
Plaats: Grashoek

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.00 uur op de Lorbaan in Grashoek 4 Poolse mannen aangehouden. De mannen (28, 26, 23, 21 jaar) worden verdacht van het stelen van diesel en het mishandelen van een 42-jarige man uit Grashoek.

Het slachtoffer fietste samen met zijn vrouw en nog een bevriend koppel over de Vliegert in de richting van de Lorbaan toen zij een auto langs de weg zagen staan. Bij deze auto stonden 2 mannen en achterin de auto stonden enkele jerrycans met slangen erin. Het viertal had het vermoeden dat de mannen diesel aan het stelen waren. Hierop stapte de man uit Grashoek van zijn fiets en liep naar de auto. Hier aangekomen sprak hij de 2 mannen boos aan. De 2 mannen kwamen vanachter hun auto, liepen naar de man en begonnen hem te schoppen en te slaan. De 45-jarige vrouw van het slachtoffer liep naar de mannen toe en riep dat ze moesten stoppen. De mannen sprongen in de auto en reden met hoge snelheid weg. Hierbij moesten de slachtoffers wegduiken om niet overreden te worden.

Gelukkig konden de slachtoffers het kenteken van de auto aan de politie doorgeven. Een andere patrouille, die inmiddels gewaarschuwd was, zag de auto vervolgens over de Lorbaan rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken en hielden de 4 inzittenden aan. Zij zijn ingesloten op verdenking van mishandeling en poging tot zware mishandeling. De bestuurder van de auto bleek tevens onder invloed van alcohol.