Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 19 en zondag 20 juli 2008

Drugsdealer en klanten aangehouden

Enschede

Een 24-jarige man uit Enschede werd vrijdag 18 juli aangehouden, omdat hij op heterdaad betrapt werd terwijl hij drugs dealde op het Hoedemakersplein. Zijn klanten, twee mannen uit het Duitse Gronau van 21 en 20 jaar, werden eveneens aangehouden.

Op vrijdag 18 juli werd omstreeks 15.20 uur gemeld dat een getuige had gezien hoe er vanuit een auto op het Hoedemakersplein in Enschede mogelijk drugs werd verhandeld. Agenten gingen ter plaatse en zagen de in de auto genoemde melding geparkeerd staan. Tevens zagen zij een man uit een andere auto stappen en richting de geparkeerde auto lopen. De agenten liepen naar de man toe en spraken hem aan. Achter de bestuurdersstoel zagen de agenten een plastic tas liggen. Desgevraagd verklaarde de man, een 24-jarige Enschedeër, dat in de tas XTC-pillen zaten. De 24-jarige werd daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Uit nader onderzoek bleek dat in de tas bijna 4000 XTC-pillen zaten. Agenten doorzochten met toestemming van de 24-jarige zijn woning aan de Rembrandtlaan in Enschede en troffen daar de restanten van een hennepkwekerij aan. De kwekerij bleek reeds te zijn geoogst en er werden geen planten meer aangetroffen. De 24-jarige is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

De bestuurder en bijrijder van de auto waar de man uitgestapt was, werden even later eveneens aangehouden. De twee, een 21-jarige en een 20-jarige man uit Gronau, bleken beide in het bezit van verdovende middelen. De 20-jarige kon na een verklaring te hebben afgelegd het bureau weer verlaten, omdat hij slechts een gebruikershoeveelheid wiet bij zich had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De 21-jarige werd voor nader onderzoek in verzekering gesteld, omdat bleek dat hij een hoeveelheid pillen in zijn bezit had. (08-091477)

Rijbewijs beschonken bestuurders ingevorderd

Hengelo

Het rijbewijs van een 38-jarige man uit Hengelo werd in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 juli ingevorderd, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde op de Kotmansweg in zijn woonplaats.

Surveillerende agenten zagen zaterdag 19 juli omstreeks 04.15 uur een auto rijden over de Kotmansweg in Hengelo. Om de bestuurder aan een verkeerscontrole te onderwerpen, werd de auto aan de kant gezet. Toen de agenten de bestuurder, een 38-jarige Hengeloër, aanspraken, roken zij een alcohollucht bij de man. De man werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en overgebracht naar het politiebureau. Bij ademanalyse blies de man 1,38 promille. Het rijbewijs van de 38-jarige werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-091637)

Almelo

Het rijbewijs van een 49-jarige man uit Almelo werd zaterdag 19 juli ingevorderd, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde op de Kersenstraat in zijn woonplaats.

Op zaterdag 19 juli werd omstreeks 16.15 uur gemeld dat een getuige had gezien hoe een beschonken man weg wilde rijden in een auto. Agenten gingen ter plaatse en troffen op de Kersenstraat in Almelo een 49-jarige automobilist uit Almelo aan, die voldeed aan het door de melder opgegeven signalement. De man werd aan een alcoholcontrole onderworpen, waarbij hij 2,16 promille blies. Het rijbewijs van de 49-jarige werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-091801)

Hengelo

Een 37-jarige Almeloër werd zaterdag 19 juli aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde op de Willemstraat in Hengelo.

Op zaterdag 19 juli meldde een oplettende getuige dat een automobilist een auto parkeerde aan de Bankastraat in Hengelo en met een blikje bier in zijn hand uitstapte. Omstreeks 23.25 uur zag een surveillerende agent de in de melding genoemde man in de genoemde auto stappen en wegrijden. De man werd een stopteken gegeven, waar hij op de Willemstraat aan voldeed. De bestuurder, een 37-jarige Almeloër, werd aan een alcoholcontrole onderworpen, waarbij hij 2,1 promille blies. De man bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na een verklaring te hebben afgelegd kon de man met de nodige processen-verbaal het politiebureau weer verlaten. (08-091884)

Hoge Hexel

Het rijbewijs van een 19-jarige beginnend bestuurder uit Hoge Hexel werd in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juli ingevorderd, omdat de man onder invloed van alcohol met zijn auto tegen een geparkeerde auto van een 48-jarige plaatsgenoot was gereden op de Sliepersdijk in zijn woonplaats.

Op zondag 20 juli werd omstreeks 03.50 uur gemeld dat een automobilist tegen een geparkeerde auto was gereden op de Sliepersdijk in Hoge Hexel. Ter plaatse troffen agenten een 19-jarige man uit Hoge Hexel aan. De man verklaarde over de Sliepersdijk te zijn gereden en op een gegeven moment de macht over het stuur te zijn verloren, waardoor hij tegen de geparkeerde auto van een 48-jarige plaatsgenoot aan botste. De 19-jarige werd na de aanrijding aan een alcoholcontrole onderworpen en blies 2,08 promille. Het rijbewijs van de 19-jarige werd ingevorderd. Tegen de man worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (08-091928)

Haaksbergen

Een 26-jarige Haaksbergenaar moest in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juli zijn rijbewijs inleveren, omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde op de Hengelosestraat in Haaksbergen.

Surveillerende agenten zagen zondag 20 juli omstreeks 04.10 uur een auto erg langzaam rijden over de Goorsestraat in Haaksbergen. Om de bestuurder aan een verkeerscontrole te onderwerpen, werd hem een stopteken gegeven. Hier werd niet op gereageerd. Nadat de agenten claxonneerden en enkele lichtsignalen gaven, kon de man op de Hengelosestraat aan de kant worden gezet. De bestuurder, een 26-jarige man uit Haaksbergen, wilde in eerste instantie niet meewerken aan een alcoholcontrole. Na enig aandringen blies de man toch, met een uitslag van 1,5 promille. Omdat er sprake was van recidive werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Tegen de 26-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-091932)

Verdachte na onderzoek aangehouden

Enschede

Een 16-jarige jongen uit Enschede werd vrijdag 18 juli aangehouden. De jongen wordt er van verdacht gestolen fietsen in zijn bezit te hebben en mogelijk te verhandelen. Twee plaatsgenoten van 15 en 18 jaar werden eerder deze week reeds aangehouden in verband met de diefstal van meerdere fietsen.

Op woensdag 16 juli hield de politie twee Enschedeërs van 15 en 18 jaar aan, die betrapt waren terwijl zij probeerden een gestolen fiets te verstoppen in struikgewas aan de Zwaluwstraat in hun woonplaats. Beiden werden in verzekering gesteld. Het onderzoek naar de beide fietsendieven werd voortgezet. Naar aanleiding van het onderzoek kon op vrijdag 18 juli een 16-jarige Enschedeër worden aangehouden, die mogelijk betrokken is bij de heling van de gestolen fietsen. Bij onderzoek bij de woning van de 16-jarige werden eveneens meerdere gestolen fietsen aangetroffen. De 16-jarige werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek in verzekering is gesteld. (08-089879)

Hieronder, cursief gedrukt, het persbericht van donderdag 17 juli j.l.:

Fietsendieven aangehouden

Enschede

Een 18-jarige man uit Enschede werd woensdag 16 juli aangehouden, omdat hij in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 juli samen met een 16-jarige plaatsgenoot een gestolen fiets verstopt heeft in bosjes aan de Zwaluwstraat in Enschede. De 16-jarige werd in de nacht van maandag op dinsdag reeds aangehouden.

Op dinsdag 15 juli werd omstreeks 00.20 uur gemeld dat een getuige had gezien hoe een aantal jongeren een fiets verstopte in bosjes aan de Zwaluwstraat in Enschede. Agenten gingen ter plaatse en troffen een 16-jarige Enschedeër in de omgeving aan. Na enig aandringen wees de jongen de agenten de fiets in de bosjes. De 16-jarige werd aangehouden op verdenking van fietsendiefstal en overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek in verzekering is gesteld.

De politie stelde een onderzoek in naar de identiteit van een tweede dader. Naar aanleiding van het onderzoek kon op woensdag 16 juli een 18-jarige Enschedeër worden aangehouden in zijn woning. De 18-jarige werd eveneens in verzekering gesteld. Bij nader onderzoek werden bij de woningen van beide verdachten meerdere gestolen fietsen aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de rechtmatige eigenaren van de rijwielen. (08-089879)

Drie mannen aangehouden met drugs

De Lutte

Drie mannen van 24, 22 en 20 jaar uit het Duitse Wolfsburg werden vrijdag 18 juli aangehouden, toen tijdens een controle langs de A1 nabij de Lutte in hun auto drugs werd aangetroffen.

Op vrijdag 18 juli 2008 Nederlandse en Duitse agenten van het grensoverschrijdend politieteam (GPT) op de A1 nabij De Lutte. Toen zij de bestuurder van een auto aan de kant wilden zetten om het voertuig aan een controle te onderwerpen, zag een van de agenten dat onderweg naar de stopplaats iets uit het raam van de auto werd gegooid. De agenten stelden een onderzoek in naar hetgeen uit de auto was gegooid en troffen in de berm een pakketje marihuana aan. Alle drie de inzittenden van de auto, een 24-jarige, 22-jarige en een 20-jarige man uit Wolfsburg (D) werden aangehouden op verdenking van drugsbezit. Bij nader onderzoek werd in de auto nog een kleine hoeveelheid wiet aangetroffen. Het drietal werd overgebracht naar het politiebureau, waar zij voor nader onderzoek in verzekering zijn gesteld. (08-091580)

Politie zoekt getuigen bekrassen auto's

Almelo

Afgelopen weekend deden 13 auto-eigenaren aangifte van het bekrassen van hun voertuigen, die geparkeerd stonden langs de Rietstraat in Almelo. De politie is op zoek naar getuigen.

In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 juli werden meerdere auto's, die geparkeerd stonden langs de Rietstraat in Almelo, bekrast. Reeds 13 auto-eigenaren deden aangifte van vernieling van hun voertuig. De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke daders van het bekrassen van de auto's. Begin 2008 vond op dezelfde locatie een soortgelijk incident plaats, toen werden eveneens 15 auto's bekrast. Daar de vernielingen plaatsvinden in de nachtelijke uren, is het mogelijk dat deze gepleegd worden door uitgaanspubliek dat huiswaarts keert.

De politie verzoekt getuigen, die mogelijk iets van het bekrassen en/of anderszins vernielen van de auto's aan de Rietstraat in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 juli, zich te melden. Zij kunnen telefonisch contact opnemen met de politie Twente - afdeling Almelo, bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (08-091719)



Politie Twente