Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

Amsterdam, juli 2008

Pianist Ivo Janssen vervangt Rian de Waal

Pianist Rian de Waal heeft wegens ziekte het Robeco Zomerconcert van zondag 20 juli 2008 in de Grote Zaal van het Concertgebouw moeten annuleren. Pianist Ivo Janssen zal Rian de Waal vervangen. Door deze wijziging zijn tevens het oorspronkelijk aangekondigde programma en de locatie van het concert gewijzigd.

Ivo Janssen zal de Goldberg-variaties van J.S. Bach ten gehore brengen in de Kleine Zaal. De aanvangstijd blijft ongewijzigd (20.15 uur). Het concert heeft geen pauze en zal rond 21:40 uur afgelopen zijn.

Ivo Janssen studeerde bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Tussen 1986 en 1990 won hij een aantal prijzen, waaronder de Jacques Vonk Prijs, die hem in staat stelden zijn studie in het buitenland voort te zetten bij onder anderen Robert Levin. Sinds zijn debuut in het Concertgebouw in 1988 treedt Janssen geregeld op in binnen- en buitenland, als solisten of met musici als Heinrich Schiff, Nobuko Imai, Han de Vries en Charlotte Margiono. In 1994 begon hij aan een zeer ambitieus project: het uitvoeren en opnemen van het complete werk voor klavier van Johann Sebastian Bach. Dit project werd voltooid in 2006. Tijdens de Robeco Zomerconcerten 2007 was Ivo Janssen voor het laatst in het Concertgebouw. Toen bracht hij het eerste boek van Bachs Das Wohltemperirte Clavier ten gehore.

Kaartkopers van het concert zijn geïnformeerd over de wijzigingen.