Erasmus MC


---

Erasmus MC`ers in Andere Tijden over raadsel Foekje Dillema

Het tv-programma Andere Tijden Sport ontrafelt op zondagavond 20 juli het mysterie rondom Foekje Dillema. Deze hardloopster behoorde in de jaren veertig tot de besten van de wereld, maar werd na een omstreden sekse-test uitgesloten van wedstrijddeelname.

Ruim zestig jaar later is er eindelijk een antwoord op de vraag of dit terecht was: was Foekje (die vorig jaar overleed) inderdaad een man of toch `gewoon' een vrouw?

DNA
Bij de onthulling is prof.dr. Anton Grootegoed betrokken, hoogleraar en hoofd van de afdeling Voortplanting & Ontwikkeling van het Erasmus MC. Grootegoed heeft voor de DNA-bepaling uit Foekje Dillema's kleding gebruikgemaakt van de diensten van het lab van prof.dr. Manfred Kayser, hoogleraar en hoofd van de afdeling Forensische Moleculaire Biologie.

Bron: www.foekjedillema.nl

Geslachtstesten
Andere Tijden Sport, een samenwerkingsverband van de NPS, VPRO en NOS, wordt zondag 20 juli om 22.10 uitgezonden op Nederland 1. Meer informatie over geslachtstesten bij topsporters en het leven van Foekje Dillema in het bijzonder is te lezen op de website die haar biograaf Max Dohle aan haar heeft gewijd: www.foekjedillema.nl. Op deze site zijn diverse links te vinden naar andere tv-reportages over de zaak-Foekje.

Publicatiedatum :16-07-2008