Ingezonden persbericht


FRIKANDELLEN ZIJN SUCCES OP DE PARADE

De Firma Maagzuur heeft op Theaterfestival De Parade goud in handen, of eigenlijk frikandellen. Het idee voor de voorstelling "Ferry & Fred's Fantastische Frikandellen Festival" is ontstaan naar aanleiding van een pilot die gemaakt is in opdracht van de VPRO. De Parade was hier zo enthousiast over dat ze gevraagd heeft om er een voorstelling van te maken.

Oud frituurvet, 9000 gratis frikandellen en Rock&Roll. De belangrijkste ingrediënten voor de absurde no-nonsense voorstelling "Ferry & Fred's Fantastische Frikandellen Festival" die tot nu toe louter lof heeft geoogst bij het publiek op De Parade. Zelfs vegetariërs lachen smakelijk om de grappen in de voorstelling. De meest gemaakte opmerking: 'dit is echt een voorstelling die helemaal past bij De Parade'.

In deze voorstelling organiseren Ferry en Fred een benefietfestival. Daarbij willen ze geld inzamelen voor een nieuwe kwalitaria. De oude is vorig jaar onder dubieuze omstandigheden afgebrand. Het benefietfestival kan beginnen, of toch niet? De zanger van de band komt niet opdagen, het bier is lauw, de frikadellen te duur en de acts mislukken. Kortom, bezoekers krijgen het gevoel dat ze een kaartje hebben gekocht voor de verkeerde voorstelling. Maar the Show must go on! Ook al zijn daar chantage, marteltechnieken en zelfs moord voor nodig. ALLES VOOR DE KUNST!!

Deze voorstelling is nog zien op De Parade in Utrecht 20 t/m 27 juli en Amsterdam 1 t/m 9 augustus. Voor meer info zie www.frikandellenfestival.nl

Ferry & Fred's Fantastische Frikandellen Festival is een productie van de Firma Maagzuur:
- Denvis Grotenhuis, o.a. The Spades, Denvis en Verdonschot (Parade 2006) en VPRO's Nationale Wetenschapsquiz
- Dennis Overweg, beter bekend als Dikke Dennis
- Ronald Brouwers, Patrick Pouw en Antwan van Horik: alle drie van Theaterbureau De Schoenfabriek. Al jaren te vinden op grote festivals als Pinkpop, Lowlands, Zwarte Cross en Oerol met diverse producties en theateracts. Eindregie was in handen van Marlou Stolk.
Deze productie is mede mogelijk gemaakt door Mora die maar liefst 9000 frikandellen gratis beschikbaar heeft gesteld.

///////////////////////////////////// einde persbericht //////////////////////////////////////