Gemeente Medemblik

Medemblik decor 29-er

Na de Delta Lloyd Regatta en het WK Finn Masters is Medemblik binnenkort weer decor van twee grote internationale zeilevenementen. Van 20 tot en met 26 juli organiseert de Nederlandse 29-er & 49-er Klassenorganisatie In Medemblik het 29-er European Championship 2008. Kort daarna is van 30 juli tot en met 8 augustus het Delta Lloyd WK Cadet. Wethouder Jan Entius van gemeente Medemblik opent beide evenementen.

De 29-er Europese Kampioenschappen is het grootste Europese evenement voor deze klasse. Er strijden honderd teams uit achttien landen om de titel. Op dinsdag 22 en woensdag 23 juli zijn er kwalificatiewedstrijden, waarna de zeilers in vier "vloten" worden ingedeeld. De laatste drie dagen wordt per vloot gestreden om de hoogste notering binnen de vloot. Tot en met zaterdag 26 juli wordt er gezeild om de titel Europees Kampioen 29-er 2008.

WK Cadet live op internet
De te houden Delta Lloyd Cadet World Championships 2008 voor kinderen van zeven tot zeventien jaar kent een noviteit. Voor het eerst in de geschiedenis wordt een in Nederland te houden WK-jeugdzeilen live uitgezonden op internet (www.wkcadet2008.nl). Belangstellenden kunnen dan zien hoe het de 175 deelnemende boten uit 14 landen vergaat. In Nederland is de Cadet een echte opleidingsklasse voor de jeugd, die in een tweemansboot het wedstrijdzeilen goed wil leren.

Meer informatie: www.29ereuropeans.eu.
Meer informatie: www.cadet2008.nl en www.deltalloyd.nl/watersport.

Ander groot zeilevenement in Medemblik
Op korte termijn staat in Medemblik nog een groot zeilevenement op stapel: De Vintage Yachting Games. Van 20 tot en met 27 september varen die, met ruim 220 deelnemers, eigen Olympische Spelen. Daarmee toont Medemblik eens te meer de status als internationaal watersportcentrum aan.