Gemeente Den Haag

Den Haag en KNVB Beach Soccer gaan samenwerken

De gemeente Den Haag en de KNVB Beach Soccer gaan een samenwerkingsovereenkomst aan om het beachsoccer als top- en breedtesport te bevorderen. De top van het Nederlandse beachsoccer wordt ook in Den Haag gevestigd. De overeenkomst geldt voor vijf jaar.

Rond de finale van het Nederlands kampioenschap beachsoccer op zondag 20 juli heeft de ondertekening plaats van de overeenkomst. Dit gebeurt in het Hommerson Beachstadion in Scheveningen. Dave Offenbach van KNVB Beach Soccer, Ruud Bruijnis, directeur amateurvoetbal van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond en de Haagse sportwethouder Sander Dekker ondertekenen het contract.
Sinds 1 juni dit jaar is er een samenwerking tussen de KNVB en de Nederlandse Beach Soccer Bond onder naam KNVB Beach Soccer.

Sinds vorig jaar heeft de gemeente Den Haag een vijfjarige samenwerkingsovereenkomst met de Nederlandse Volleybalbond (NeVoBo). Den Haag is de thuishaven van het Beachteam Holland, waarin de topspelers en toptalenten zijn ondergebracht. Met de overeenkomst met KNVB Beach Soccer zet de gemeente Den Haag de volgende stap in het streven zich te profileren als 'Sportstad aan Zee'.