Nieuwe podiumplaats vergroot titelkansen
Jeroen Bleekemolen in Porsche Supercup

Hockenheim, 20 juli 2008 - Jeroen Bleekemolen heeft vandaag op het Duitse circuit van Hockenheim uitstekende zaken gedaan in zijn jacht op de titel in de Porsche Supercup. De 26-jarige Aerdenhouter pakte een derde plaats, terwijl zijn grootste concurrent Jan Seyffarth met plek 16 ver achterbleef. Sebastiaan Bleekemolen (Haarlem) finishte als 18de, terwijl zijn ploegmaat bij Team Bleekemolen Tim Buijs (Capellen, België) vlak achter hem als 19de over de meet kwam.

Jeroen Bleekemolen wist zich tijdens de kwalificatie al goed in de top te melden. Met een derde chrono in de officiële tijdtraining verschafte de klassementsleider zich een goede uitgangspositie voor de Porsche Supercup-race, die vandaag in het voorprogramma van de Grand Prix Formule 1 op Hockenheim werd verreden. ,,Ik had in de wedstrijd een hele goede start en pakte al bijna de eerste plek'', vertelde Jeroen na de wedstrijd over 14 ronden (64 kilometer). ,,Helaas ging Jan Seyffarth even later vol in de aanval en zette hij, bij het ingaan van een bocht, zijn wagen in mijn zijkant en viel ik terug van plek 2 naar 4. Niet veel later remde Nicolas Armindo te laat en reed hij me van achteren vol aan. Gelukkig kon ik de Porsche nog net op de baan houden en doorgaan. Omdat op hetzelfde moment Jan Seyffarth een fout maakte, spinde en heel veel terrein verloor, was ik terug op positie drie. Die plek heb ik - achter racewinnaar Chris Mamerow en Jaap van Lagen - vervolgens goed naar huis kunnen rijden'', aldus Jeroen Bleekemolen, die met nog vier races voor de boeg een grote voorsprong van 34 punten op Seyffarth heeft opgebouwd. Met maximaal 22 punten per raceweekend (20 voor een zege en 2 bonuspunten voor een pole-position) te winnen, ziet het er zeer goed uit voor de Aerdenhouter om zijn eerste titel in de sterkste merkencup ter wereld te veroveren. ,,Ik sta er zeker prima voor, maar het blijft nog wel spannend. Als ik twee keer pech heb, sta ik weer achter. Niettemin heb ik hier al met al een heel goed weekend gehad.''

Lastig weekend Sebastiaan Bleekemolen

Jeroens broer Sebastiaan Bleekemolen was eveneens van de partij in het internationale Porsche Supercup-geweld. ,,Het was een lastig weekend'', vertelde de Haarlemse coureur na afloop. ,,In de kwalificatie maakte ik tijdens mijn snelle ronde zelf een foutje dat me twee tienden van een seconde kostte. Omdat mijn versnellingsbak ook één keer haperde, liep ik nog eens 0,15 seconde mis. Gevolg was dat ik tot de 21ste kwalificatietijd kwam, waar een plekje rond P12 erin had gezeten.''

,,Tijdens de race had ik wel een goede start'', vervolgt Sebastiaan Bleekemolen zijn verhaal. ,,Ik lag op de 17de plaats, toen Jan Seyffarth mij een tik gaf en ik een 360 graden spin maakte. Hierdoor verloor ik natuurlijk tijd en plaatsen en moest ik weer overnieuw beginnen. In de tweede helft van de wedstrijd kwam de auto nog wel goed op gang, heb ik goede rondetijden kunnen rijden en ben ik als 18de gefinisht'', besluit Sebastiaan.

Tim Buijs
Sebastiaans ploegmaat bij Team Bleekemolen, Tim Buijs, finishte dicht achter hem als 19de. ,,Ik had tijdens de kwalificatie een goede 17de tijd gereden en daar was ik tevreden mee. Maar de race vandaag ging slecht'', vertelde Tim Buijs. ,,Ik had nog wel een prima start en had me al snel opgewerkt naar plek 15. Daarmee had ik een goede uitgangspositie om voor de derde opeenvolgende keer punten te scoren in de Porsche Supercup. Maar helaas kreeg ik in de eerste ronde een paar flinke tikken van diverse concurrenten. Dat kostte me dermate veel plaatsen dat ik na de eerste ronde pas als 23ste doorkwam. Dat was balen, omdat ik vaak juist in de beginfase een stap naar voren maak. Vervolgens had ik ook wat wegliggingsproblemen en ben ik uiteindelijk 19de geworden. Het had een mooi weekend kunnen worden, maar ik was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats'', aldus Tim Buijs.

Volgende race: Budapest (Hon), 3 augustus 2008.

Uitslag Porsche Supercup Hockenheim, 20 juli 2008:
1. Chris Mamerow (Dui) 14 ronden in 24:38,170 (gem. 155 kilometer/uur)
2. Jaap van Lagen (Ned) op 1,704 seconden, 3. Jeroen Bleekemolen op 4,768, 4. Damien Faulkner (Ier) 5,705, 5. René Rast op 8,515, 18. Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) op 30,684, 19. Tim Buijs (Team Bleekemolen) op 30,898.

Stand klassement na 8 van 12 races:

1.Jeroen Bleekemolen 120 punten, 2. Seyffarth 86, 3. Mamerow 79, 14. Sebastiaan Bleekemolen 38, 20. Tim Buijs 11.

---

Voor de redactie:
Heeft u meer fotomateriaal nodig van de rijders van Team Bleekemolen, ga dan naar http://www.raceplanet.nl/team_bleekemolen/rijders.php

Voor nadere inlichtingen: Sebastiaan Bleekemolen, tel. 0653 197 148 of Michael Bleekemolen, tel. 0653 160 022