KNHS



Succes voor Greve en Smolders in San Patrignano
20 juli 2008
Harrie Smolders

Nederlandse springruiters actief op vele fronten

De Nederlandse springruiters waren dit weekeinde actief in geheel Europa. Zo waren Marc Houtzager (Rouveen) met Opium VS en Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Berlin naar het Italiaanse opvangcentrum voor drugsverslaafden San Patrignano gegaan. Daar verraste Nederland drie jaar geleden door met het team brons te winnen op het EK. In het Zweedse Falsterbö stond een landenwedstrijd op het programma en in het Spaanse La Coruna was Leon Thijssen (Baarlo) actief met Olaf. Verder waren er nog wedstrijden in het Duitse Spangenberg, het Franse Royan en werd in Praag en in het Portugese Azeitao zeer succesvol gestreden door de Nederlandse junioren en Young Riders in hun kampioenschappen springen en dressuur.

SAN PATRIGNANO (KNHS) - Willem Greve (Weerselo) zegevierde met de van Celano afstammende Uceline op de openingsdag (vrijdag) van dit concours in een wedstrijd voor jonge springpaarden. In deze wedstrijd legde Marc Houtzager beslag op de zesde plaats met Utopie en werd Eurocommerce Baltimore met Gerco Schröder negende. In de tweede wedstrijd op de openingsdag, een twee fasen wedstrijd, reden zowel Willem Greve (15e), nu met Tarron, als Gerco Schröder (16e) met Eurocommerce Berlin een dubbele foutloze ronde. In tegenstelling tot Harrie Smolders (Hoge Mierde) reden zij zich niet in het geld, iets wat Smolders wel deed met Exquis Powerfee door tiende te worden.
De derde wedstrijd op de openingsdag was Harrie Smolders met Walnut de Muze in de barrage Markus Ehning en Marco Kutscher net te snel af. Smolders verdiende met deze zege 12.500,-- euro. Gerco Schröder legde met Eurocommerce Seattle beslag op de zesde plek, terwijl Marc Houtzager met Selma 12de werd.

Op de tweede dag werden Greve en Houtzager met resp. Uceline en Utopie tweede en derde, achter de Amerikaanse Laura Kraut met Billy Bianca. In de tweede wedstrijd op zaterdagavond ging de zege naar Harrie Smolders met Exquis Powerfee, die in de winning round het snelste was. In het de zaterdagavond afsluitende jacht reden drie Nederlanders - Schröder, Houtzager en Vincent Voorn - hun Olympische paarden uiterst behoedzaam rond als trainingsronde. Op zondagavond begint de Grote Prijs van San Patrignano om 21.30 uur.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.sanpatrignano.org