Ingezonden persbericht


Eerste parasolvlucht landt op Rotterdam Airport

Hulpverlener Mondial Assistance zet eigen vliegtuig in

Amsterdam, 20 juli 2008 ­ Gisteravond is op Rotterdam Airport dee eerste parasolvlucht geland. Wereldwijd hulpverlener Mondial Assistance zette voor de eerste keer een eigen vliegtuig in om zieke of gewonde vakantiegangers zo snel mogelijk te kunnen repatriëren.

Het vliegtuig, een Piaggio 180, biedt plek aan meerdere patiënten maar werd dit keer exclusief gebruikt door een 59-jarige vrouw die op haar vakantiebestemming in Zuid-Frankrijk een dubbele wervelfractuur had opgelopen. De Piaggio 180 wordt bemand door een speciaal (medisch) team en is uitgerust met een eigen gsm-netwerk en medische apparatuur en uitrusting.

De alarmcentrales van de Mondial Assistance Group verzorgden het eerste kwartaal van dit jaar al voor ruim 1.400 gewonden de terugreis per vliegtuig, vanuit een vakantieplek waar dan ook op de wereld. Deze zomermaanden wordt de Piaggio ingezet om de drukte in het reguliere vliegverkeer te omzeilen. Mondial Assistance wil zo voorkomen dat patiënten onnodig lang op repatriëring moeten wachten. Doordat Mondial Assistance wereldwijd opereert, is de hulpverlener in staat binnen Europa een eigen vliegtuig in te zetten.

Foto: Mondial Assistance zette voor de repatriëring voor de eerste keer een eigen vliegtuig in (een Piaggio 180).

Over Mondial Assistance
Mondial Assistance Group is wereldwijd marktleider in hulpverlening en reisverzekeringen, onder meer via het label Elvia. Mondial Assistance opereert met ruim 9.000 medewerkers op vijf continenten, in 28 landen. 250 miljoen klanten maken gebruik van de diensten van de groep. Kijk voor meer informatie op www.mondial-assistance.nl.



Ingezonden persbericht