Ingezonden persbericht

Tuigpaarden Gala Chaam.

Op zondag 20 juli wordt in Chaam het Rabo Tuigpaarden Gala 2008 gehouden. Het evenement, dat toe is aan haar 19e editie, is uitgegroeid tot één van Nederlands grootste manifestaties op aangespannen gebied.

Tussen 10.00 u en 18.00 u komen in een non-stop-programma ruim 300 paarden en pony's, verdeeld over 35 wedstrijdrubrieken, in de baan. Tuigpaarden, hackney's, Friese paarden en trekpaarden vormen de ruggengraat van het programma.
Het Open Chaams kampioenschap voor recreatieve rijders uit de verre regio met allerlei soorten paarden en pony's in allerlei aanspanningen, loopt als een rode draad door het programma.
Het Nederlands Hackney Stamboek verzorgt in de middaguren een grote show. De entree voor volwassenen bedraagt vier euro. Kinderen hebben gratis entree. Wie vroeg komt kan wellicht een gratis plaatsje vinden op de overdekte tribunes.

De wedstrijden worden gehouden op het clubterrein van Paardensportvereniging De Trouwe kameraden te Chaam, dit wedstrijdterrein is te vinden aan de Gilzeweg 43D, 4861 AS te Chaam.