KNHS


Geen individuele medailles voor springjeugd
20 juli 2008


ERMELO (KNHS) Aan de zilveren teammedaille van de young riders werd tijdens de laatste dag van de Europese Kampioenschappen Springen voor junioren en young riders in Praag geen individueel eremetaal meer toegevoegd. Maikel van der Vleuten (Mierlo) was met zijn vijfde plaats de beste bij de young riders. Junior Jody van Gerwen (Limbricht) finishte ex aequo op de negentiende plaats.

De 20-jarige Maikel van der Vleuten ging als klassementsleider de beslissende finale over twee manches in. In de eerste manche maakte hij met VDL Groep Parmala Douche twee springfouten. Ik kreeg een fout op de uitsprong van de driesprong, het leek wel of ze zich daarop verkeek. Daarna kreeg ik nog een fout op de eerste van de dubbelsprong, waar ze niet hoog genoeg opsprong, aldus Van der Vleuten. De foutloze tweede omloop kon vervolgens niet verhinderen dat de Brabantse ruiter als vijfde eindigde. Velen zouden er vooraf voor getekend hebben, maar ik had wel op meer gehoopt. Maar ja, het kwam even anders. Als ik een springfout minder had gemaakt, had ik brons gepakt.

Ook titelverdediger Wesley Heijdens (Enschede), die niet zijn kampioenspaard Personality maar Pavarottie H zadelde, scoorde in de finale 8 en 0. Het leverde hem de zesde plaats op. Michel Hendrix (Kessel) stuurde Triple naar de uiteindelijke tiende plaats. Jack Ansems (Poppel, B) kon de goede lijn van vrijdag, toen hij dubbel nul reed in de zware landenwedstrijd, niet voortzetten. Met VDL Groep Santana B viel hij terug naar de 23e plaats. De 21-jarige ruiter, net als Van der Vleuten lid van het Rabo Talententeam, was teleurgesteld. Ieder rondje moet het opnieuw gebeuren. Dat is het moeilijke van onze sport. Gisteren zaten we alle vier bij de beste zeven, uiteindelijk wint niemand een medaille.

Junioren
De junioren waren na de landenwedstrijd eigenlijk al kansloos. Alleen Jody van Gerwen (Limbricht) en Ruben Romp (Riel) kwalificeerden zich voor de individuele finale. Daarin scoorde Van Gerwen met Shalon Stanford 8 en 5 strafpunten, waardoor ze op de gedeelde negentiende plaats uitkwam. Romp eindigde met Hopes are High op de 25e plaats in het eindklassement.

Auteur: Petra Baas

Uitslagen

Individueel eindklassement young riders (16 t/m 21 jr):
1. Philipp Züger (SUI) Liatos II 5,48

2. Thomas Weinberg (GER) Escobar 5,62

3. Christoph Brüse (GER) Audrey D 11,65


5. Maikel van der Vleuten (Mierlo) VDL Groep Parmala Douche 12,28
6. Wesley Heijdens (Enschede) Pavarottie H 12,91
10. Michel Hendrix (Kessel) Triple 16,63

23. Jack Ansems (Poppel, B) VDL Groep Santana B 37,18

Individueel eindklassement junioren (14 t/m 18 jr):
1. Manuel Anon (ESP) Loreal dUtah 0 barr.: 0
2. Stephanie Lauber (SUI) Chrescada 0 barr.: 8
3. Martin Fuchs (SUI) Karin II CH 4 barr.: 0
4. Matthew Sampson (GBR) Indy 4 barr.: 8


19ea. Jody van Gerwen (Limbricht) Shalon Stanford 21
25. Ruben Romp (Riel) Hopes are High 29