Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 20 juli

* TOEZICHT HORECA
HELLEVOETSLUIS - Het fietsteam van het district De Eilanden heeft, in de nacht van zaterdag op zondag, toezicht gehouden in het horecagebied van Hellevoetsluis.
Op de Esdoornlaan werd een groep overlast gevende jongeren verwijderd. Eén van hen kreeg een verbaal voor het bij zich hebben van een geopende verpakking alcohol. In de Kerstraat is opgetreden bij een paar opstootjes tussen jongeren. Op de Brielsestraatweg werd een groepje jongeren staande gehouden, zij waren aan het schreeuwen en pleegden baldadigheden. Ze kregen alle vijf een proces-verbaal voor nachtrumoer.
In totaal zijn er zestien bekeuringen uitgeschreven voor o.a. onverzekerd rijden met auto, geen helm dragen, rijden op voetpad met bromfiets, openlijk drankgebruik en nachtrumoer.


* ALCOHOLCONTROLE
Medewerkers van de Verkeerspolitie van de politie Rotterdam - Rijnmond hebben zondagmorgen vroeg een alcoholcontrole gehouden op de Maasboulevard. Tussen vijf en zeven uur werden 70 bestuurders gecontroleerd. Ze legden allemaal een blaastest af. Tegen 8 van hen is proces-verbaal opgemaakt omdat ze teveel hadden gedronken, onder hen 5 beginnende bestuurders. Er zijn vier rijbewijzen ingevorderd.


* VERDACHTE VERNIELING
SCHIEDAM - Een 31-jarige Schiedammer is zondagmorgen vroeg aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van vernielingen. Om even na vieren gingen politiemensen van het district Waterweg - Noord naar de Warande omdat daar een man werd vastgehouden voor vernieling. Er waren van drie voertuigen spiegels en ruitenwissers afgebroken. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* GROTE BRAND IN GLASFABRIEK
SCHIEDAM - In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks tien voor één brak er brand uit in de glasfabriek aan de Buitenhavenweg. Het bleek dat in het gebouw een trafokast onklaar was geraakt en in brand gevlogen. Het vuur greep snel om zich heen. De brandweer rukte met groot materieel uit en constateerde dat er een aantal ondergrondse ruimten in brand stonden. Er werd opgeschaald naar 'zeer grote brand'. De brandweer kreeg het vuur onder controle en bluste het vuur. De Nieuwe Mathenesserstraat is afgesloten geweest voor het verkeer. Niemand raakte gewond.


* BRAND IN WONING
Zaterdagmiddag brak er, rond vier uur, brand uit in een woning aan het Weena. Het vuur ontstond tijdens het frituren. Er was plotseling een rookontwikkeling en de bewoners probeerden met een t-shirt en water het vuur te blussen. Dat hielp niet, waarop ze alle deuren en ramen hebben gesloten en brandweer en politie belden. De zesde verdieping werd ontruimd en de brandweer bluste het vuur. Niemand raakte gewond.

Uitgave zaterdag 19 juli

* CONTROLE BINNENVAARTSCHEPEN
SPIJKENISSE - Personeel van de Zeehavenpolitie controleerde donderdag 17 juli 11 binnenvaartschepen die over het Hartelkanaal voeren. In totaal zijn drie overtredingen geconstateerd. Eén schip had een matroos te weinig, bij één was het vaartijdenboek niet ingevuld en 1 kapitein had geen vaarbewijs. Allen kregen een proces-verbaal.


* BESTRIJDING DRUGSOVERLAST, NEGEN VERDACHTEN AANGEHOUDEN

Politiemensen van het district Oost hebben vrijdagavond een onderzoek ingesteld in en rond een woning (dealpand) aan de Zevenkampsering. Dit gebeurde in het kader van de bestrijding van drugsoverlast.
In de omgeving van het pand werden vijf minderjarigen, in de leeftijd van 16 tot 18 jaar, onderschept. Zij waren in het bezit van weed afkomstig uit het pand.
In overleg met de officier van justitie is vervolgens een instap gedaan in het pand. De twee dealers, 23 en 33 jaar oud, werden aangehouden.
In de woning werd ook een werkende hennepkwekerij aangetroffen met 65 planten. De beide ouders 60 en 61 jaar oud werden hierop eveneens aangehouden. Het vermoeden bestaat dat in de woning al langer hennep werd gekweekt. Bij de zoeking, met toestemming van de bewoners, vond men veel gripzakjes en hennep, alsmede een geldbedrag van 3000 euro en een gasdrukpistool. Tijdens de zoeking meldden zich nog drie klanten aan de deur.
De vijf jeugdigen zijn na verhoor heengezonden. Hun ouders zijn geïnformeerd. Het Hennepteam draagt zorg voor de verdere ontmanteling van de kwekerij.


* DRIE VERDACHTEN OPENLIJK GEWELD AANGEHOUDEN

De politie van het district Noord heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie jongeren aangehouden, mede in het kader van de bestrijding van overlast van jongeren. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging in de Kwekerijstraat. Omstreeks kwart voor één had het drietal, 18 jaar oud, een bord uit de grond gerukt en bloemen uit een tuin vernield. Ze bekenden alles en hadden ook alles gefilmd. Ze hadden de vernielingen gepleegd uit verveling en balorigheid. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.
Bewoners in de Kwekerijstraat hebben meegeholpen bij de aanhouding.


* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN EN ONTMANTELD

MAASSLUIS - Politiemensen van het district Waterweg - Noord hebben vrijdagmiddag een onderzoek ingesteld in een woning aan de Fenacoliuslaan.
Dit in verband met de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij.
Met een machtiging heeft men de woning betreden. In de kelderruimte vond men twee ruimten met hennepplanten. Al direct werd gezien dat de hoofdschakelaar van de stroom was opengebroken. Eneco heeft de stroom afgesloten en de Roteb heeft de kwekerij ontmanteld.
Naar de verantwoordelijke(n) wordt een onderzoek ingesteld.


* MAN IN ZIEKENHUIS OVERLEDEN NA SCHIETPARTIJ

Een 38-jarige man uit Vlaardingen is zaterdagmorgen vroeg ernstig gewond geraak bij een schietpartij op de Schiekade en korte tijd laten aan zijn verwondingen bezweken.
Omstreeks vijf uur kregen een aantal mensen op de Schiekade ruzie met elkaar. Hierbij werd geschoten. Het 38-jarige slachtoffer werd geraakt en is ernstig gewond naar het Erasmus MC gebracht waar hij rond acht uur in de morgen overleed.
De verdachten maakten zich uit de voeten in een auto en werden korte tijd later aangehouden op de Schiedamsedijk. Het drietal 35, 36 en 41 jaar oud zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.
De recherche van het district Centrum is belast met het onderzoek.


* VERKEERSCONTROLE
Politiemensen van het district Noord hebben vrijdagavond een ANPR-controle gehouden op de Bergweg. De controle is gehouden samen met de Belastingdienst en de Douane.
In totaal zijn er 3315 voertuigen gescand en dat leverde 187 hits op. De Belastingdienst heeft tien voertuigen in beslag genomen vanwege openstaande schulden en er is ruim 7000 euro geïnd. De politie heeft zeven bekeuringen uitgeschreven voor o.a. geen gordel dragen, niet handsfree bellen en technische mankementen met name de banden. Tevens is er voor ruim 600 euro aan openstaande bekeuringen geïnd.


* VERDACHTEN VERNIELING
SPIJKENISSE - De politie van het district De Eilanden heeft vrijdagmiddag twee meisjes van 13 en 15 jaar oud aangehouden. Zij waren omstreeks kwart voor vijf op de Drogendijjk onder het viaduct met een viltstift de muur aan het bekladden. Ze krijgen een proces-verbaal en hun ouders zijn geïnformeerd.
Copyright © 2008 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer