Nederlands Dans Theater


Nederlands Dans Theater start eigen âsummercourseâ

28-02-2008

Persbericht
Den Haag, 28 februari 2008

Nederlands Dans Theater start eigen `summercourse' Stimulans talent en dans


*Nederlands Dans Theater start deze zomer met de `Maximum Dance Course': een unieke internationale `summercourse' voor dansers van verschillende niveaus en leeftijden, dansdocenten en danswetenschappers. Nederlands Dans Theater is een van de weinige vooraanstaande dansgezelschappen ter wereld die een dergelijke cursus aanbiedt. Zij werkt hierbij samen met De Dutch Don't Dance Division (DDDDD) en Ballet & Co (Den Haag). De `summercourse' wordt mogelijk gemaakt dankzij een startsubsidie van de gemeente Den Haag en geld uit het SNS Reaal Fonds.
De `Maximum Dance Course 08' vindt plaats van 21 juli tot 3 augustus 2008 in Den Haag.*

Nederlands Dans Theater wil met deze internationale `summercourse' de aansluiting tussen de kwaliteit van semi-professionele dansers van dansopleidingen en de eisen die een dansgezelschap als Nederlands Dans Theater aan dansers stelt, verbeteren en in het algemeen bijdragen aan de ontwikkeling van de danswetenschap in Nederland. De `Maximum Dance Course' is er ook voor om dansers artistiek te inspireren, expertise en repertoire uit te wisselen en deelnemers te stimuleren in hun danstechnische ontwikkeling.

Door de zomercursus aan te bieden met DDDDD en Ballet & Co komen vele dansliefhebbers aan bod. Nederlands Dans Theater zal in eigen huis, samen met dansers en choreografen die nauw verbonden zijn met het gezelschap, in totaal 25 dansers (in opleiding) van 15 tot 25 jaar onder haar hoede nemen. Daarbij zal zij in de loop van de komende drie jaar ook een speciaal educatief programma aan dansdocenten en danswetenschappers aanbieden.
DDDDD neemt samen met Ballet & Co de beginnende dansers in opleiding, amateurdansers, kinderen, jongeren en senioren (met en zonder dansachtergrond) voor haar rekening.

In totaal kunnen dit jaar 150 deelnemers aan de `Maximum Dance Course `08' meedoen. Voor een plaats bij de cursus van Nederlands Dans Theater (25 plekken) moeten de deelnemers auditie doen.

Met de `summercourse' heeft Nederlands Dans Theater een derde opleidingspeiler in huis. De overige twee zijn er voor dansers en andere professionals van binnen het dansgezelschap zelf: `Switch' (de jaarlijkse Choreografie Workshop) en het tweejaarlijkse programma `UpComing Choreographers'.

Voor overige informatie over de Maximum Dance Course: link with title