CDA afdeling Gelderland


Age on Stage in de Lindenberg

---

De Publieksprijs was voor Meda Donkers uit Nijmegen. Zij zong Hebreeuwse liederen.

Onbekend 50+ talent raakt en vermaakt.

Zaterdag 21 juli vond in de Lindenberg in Nijmegen de slotmanifestatie plaats van het festival âAge on Stageâ. Stichting Kunst en Cultuur Gelderland organiseerde dit festival voor de eerste keer. Het doel is het motiveren en zichtbaar maken van amateurtalent van vijftig-plussers.

Na voorrondes en een aantal workshops met professionele coaching presenteerden deelnemers vol trots en enthousiasme hun talent.. Met zang in alle talen en stijlen, cabaret, kunstfluiten en dans raakten en vermaakten de kandidaten hun publiek.

De vijftig plussers hadden veelal voor het eerst van hun leven de schuifdeuren verwisseld voor een echt podium. Gelukkig maar, zowel de artiesten als het talrijke publiek genoot met volle teugen van het vaak onvermoede talent. âIch will mich nicht fügen, ich will (noch) siegen!â, zong iemand met de woorden van Hildegard Knef. Een mooi motto voor dit prachtige festival.

Een vakjury kende de Goude Geraniums toe aan Frenk Nendels, Grada Grootjes en Alex van der Horst, die eigen werk ter gehore brachten.

Als afsluiting sprak het CDA-statenlid Wieneke Mulder. Zij reikte ook de publieksprijs uit aan Meda Donkers.

Zie ook www.ageonstage.nl

Wieneke Mulder

CDA-statenlid

w.mulder@ps.gelderland.nl

Tel. 06-54346571

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 8-7-2008