Duizenden Scouts op Nationale Jamboree 2008 in Boxtel

09/07/2008 15:47

Scouting Nederland

Bijna 4.000 Scouts komen naar derde Nationale Jamboree, waarvan 600 buitenlandse Scouts

Boxtel (9 juli 2008) - Scouting Nederland organiseert van 21 tot en met 30 juli voor de derde keer de Nationale Jamboree, een van de grootste nationale evenementen van Scouting Nederland. Op het Landgoed Velder in Boxtel (NB) wordt door ruim 650 Scouting vrijwilligers een grootschalig tentenkamp opgezet voor circa 3.000 scouts in de leeftijd van 11-17 jaar. Het thema luidt 'my Future, my Fantasy' en draagt bij aan het gevoel dat Scouting aan de deelnemers wil meegeven: 'hoe de toekomst eruit ziet, bepaal je zelf'.

Internationaal

Op deze Nationale Jamboree komen Scouts van 20 verschillende nationaliteiten bij elkaar. Naast de vele Nederlandse en Europese Scouts, komen er ook Scouts uit landen als Indonesië, Mexico, Canada, Amerika en Kenia. De kampleiders Carlo Vermeulen en Wim van Geijtenbeek zijn blij met het enthousiasme van buitenlandse Scouts voor dit evenement. "Juist dat internationale karakter maakt het evenement bijzonder. Scouts uit Hong Kong naast je tent is een feest!", aldus Carlo Vermeulen. "Verschil in nationaliteit, geloof of politiek is voor Scouts geen belemmering om bij elkaar te eten of elkaar door de survivalrun te slepen. Het is fantastisch als ik besef dat deelnemers uit verschillende uithoeken van de wereld op dit Scoutingevenement afkomen". "Helemaal uniek is dit keer de komst van Russische Scouts", voegt Wim van Geijtenbeek toe.

Programma

Met ruim 650 vrijwilligers wordt voor het negendaagse evenement een complete stad met meer dan 300 tenten voor winkels, een supermarkt, bank, theater, bioscoop, internetcafé en uiteraard sanitaire voorzieningen uit de grond gestampt. Voor de opening op maandagavond 21 juli en de sluitingsceremonie op dinsdagavond 29 juli staat een wervelende show gepland, waarbij de deelnemers naar verwachting oren en ogen tekort zullen komen. Het thema 'my Future, my Fantasy' komt tijdens het evenement overal terug. Bijvoorbeeld in de uiteenlopende activiteiten, waaronder survivaltochten, klimmen, touwbanen, kanoën, futuristische megaspelen, maar ook creatieve activiteiten zoals theater, toneel en muziek. Verschillen tussen religies vallen weg tijdens de grootse interreligieuze viering op zondag 27 juli, terwijl tijdens een feestelijk Food Festival van elkaars culinaire cultuur wordt genoten. Om de Scouts op de hoogte te houden van het nieuws rondom het evenement wordt zelfs elke dag een speciale kampkrant, PaperJam, verspreid en wordt er een journaal gemaakt door de deelnemers die 's avond te zien is via videoschermen op het terrein.


- Einde bericht -





http://www.nationalejamboree.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,