Provincie Noord-Holland

Datum

11-7-2008

Onderwerp

Verbeterde verbinding Zuidtangent door nieuwe busbaan

Soraya Rosa Saenz

Vanaf maandag 21 juli rijdt lijn 310 van de Zuidtangent via de nieuwe busbaan, tussen Nieuw Vennep en Hoofddorp. Hierdoor verbetert de verbinding aanzienlijk. De dienstregeling wordt betrouwbaarder en meer reizigers in Hoofddorp kunnen gebruik gaan maken van de verbinding. Reizigers op het traject Haarlem Spaarneziekenhuis Nieuw Vennep v.v. kunnen nu beter overstappen en de reistijd wordt verkort. Vanaf 21 juli komt de huidige route te vervallen.

In Hoofddorp gaat Zuidtangent 310 stoppen op de nieuwe Zuidtangenthalte Toolenburg Zuid. Op de halte Mary Zeldenruststraat wordt nog niet gestopt. De halte is nog niet gereed om de Zuidtangentbussen te laten halteren. Naast de nieuwe haltes wordt er ook gestopt op de halte Graan voor Visch. Op deze halte kan worden overgestapt op Zuidtangent 300 richting het Spaarneziekenhuis en Haarlem. Bij Station Hoofddorp NS wordt voortaan gestopt op de Zuidtangenthalte op het viaduct. Nu is de halte nog gelegen op het busstation onder de Zuidtangentbaan.

Zuidtangent 310
Zuidtangent 310 rijdt op maandag t/m vrijdag overdag acht keer per uur tussen Nieuw Vennep en Schiphol en vier keer uur tussen Schiphol en Amsterdam Zuid. In de avond en het weekend rijdt Zuidtangent 310 tenminste vier keer per uur tussen Nieuw Vennep en Schiphol en twee keer per uur tussen Schiphol en Amsterdam Zuid. Vooralsnog worden de vertrek- en aankomsttijden niet aangepast. Binnenkort kunnen de vertrektijden van de nieuwe haltes worden gedownload vanaf www.connexxion.nl.

Vervallen haltes
In Nieuw Vennep is de nieuwe halte Rodelindalaan helaas niet tijdig gereed. Zuidtangent 310 blijft totdat de halte gereed is dan ook stoppen op de halte Laan van Norma. Zuidtangent 310 stopt niet meer op de halte Lucas Bolstraat. Deze halte blijft wel in gebruik voor de lijnen 59 en 164.

Proefritten
In de week van 14 juli zullen enkele proefritten gehouden worden over het nieuwe traject. Dit zijn proefritten om te testen of de nieuwe infrastructuur in orde is. Deze bussen rijden zonder passagiers, maar wel volgens de toegestane snelheid.

Partners
De provincie Noord-Holland zorgt voor de aanleg en het beheer van de nieuwe busbaan. Stadsregio Amsterdam en de provincie zijn gezamenlijk opdrachtgever van de Zuidtangent en ook verantwoordelijk voor de financiering van de nieuwe baan. Vanwege het succes van de Zuidtangent wordt het netwerk de komende jaren uitgebreid.