Universiteit Utrecht

Persbericht van de Universiteit Utrecht

14-07-2008

Dit jaar een recordaantal studenten

Utrecht Summer School heeft een koninklijk tintje

Een recordaantal studenten zal deze zomer deelnemen aan de Utrecht Summer School. Studenten uit de hele wereld komen naar Utrecht om zich in de zomervakantie te verdiepen in één van de vele thema's die de Utrecht Summer School aanbiedt. Dit jaar verzorgt ook Z.K.H. Prins Carlos Hugo De Bourbon Parme een drietal seminars. Tevens is hij een van de gasten tijdens de officiële opening op 21 juli. De Utrecht Summer School is een samenwerking tussen de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, en duurt tot en met 29 augustus.

De Utrecht Summer School trekt dit jaar 1300 buitenlandse studenten uit ruim 80 verschillende landen, een recordaantal. Dit jaar biedt de Utrecht Summer School maar liefst 67 cursussen aan. 'Nergens anders in Europa bestaat zo'n grote en diverse zomerschool als in Utrecht', aldus Jeroen Torenbeek, directeur van de Utrecht Summer School.

Gemotiveerde studenten

Het succes is volgens Torenbeek te danken aan de vele voordelen voor zowel studenten als de organiserende instellingen. 'Eén van onze beweegredenen is de zoektocht naar de beste masterstudenten. En ja, studenten gaan voor het avontuur. Zij willen zich verdiepen in boeiende thema's, samen met andere jongeren van over de hele wereld.' Ook het feit dat voor vrijwel alle cursussen studiepunten worden verstrekt en er gedurende de Summer School een breed sociaal en cultureel programma wordt aangeboden, speelt volgens Torenbeek een rol in de motieven van studenten.

Koninklijk bezoek

De officiële opening van de Utrecht Summer School vindt plaats op maandag 21 juli, wanneer een groot aantal studenten in Utrecht aanwezig is. Dan zullen Z.K.H. Prins Carlos Hugo De Bourbon Parme, mr. Yvonne van Rooy (voorzitter college van bestuur) en loco-burgemeester van Utrecht Harrie Bosch de Utrecht Summer School op symbolische wijze openen.

Speciale seminars

Speciaal voor de Utrecht Summer School zal Z.K.H. Prins Carlos Hugo De Bourbon Parme samen met een aantal professoren van de Universiteit Utrecht een drietal seminars geven. Deze bijeenkomsten hebben verschillende thema's: vrede en conflicten, ontwikkelingslanden en economie, en politieke systemen. Torenbeek: 'We zijn zeer vereerd met het bezoek van de prins. Dat worden ongetwijfeld schitterende discussies.'

Meer informatie

Voor meer informatie over de Utrecht Summer School, waaronder een volledig overzicht van alle cursussen, kunt u terecht op www.utrechtsummerschool.nl.

Marc Gebuis, Utrecht Summer School, (030) 253 4400 of 06 17 946 953, m.gebuis@uu.nl.

B.g.g. Roy Keeris, persvoorlichter Universiteit Utrecht, (030) 253 2411, r.b.keeris@uu.nl.