Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Veiliger kruispunt in Doorn bijna een feit

Maandag 21 juli beginnen de werkzaamheden om het kruispunt Dorpsstraat/Langbroekerweg / Amersfoortseweg in het centrum van Doorn aan te passen. Deze werkzaamheden duren behoudens onvoorziene weersomstandigheden - tot 25 augustus. De sterk verouderde verkeersregelinstallatie wordt vervangen en de onoverzichtelijke indeling van het kruispunt wordt aangepast. Vervolgens wordt tot en met 12 september een deel van de Dorpsstraat gereconstrueerd.

Op dit moment kan het kruispunt het aanbod van verkeer tijdens de ochtend- en avondspits niet goed verwerken. Vooral in de ochtendspits ontstaat filevorming op de N225 vanuit Leersum. De reconstructie van het kruispunt is niet alleen gericht op een vlottere doorstroming van het verkeer, maar ook op een verbetering van de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers. De aanpassingen hebben verder positieve gevolgen voor de leefbaarheid in de directe omgeving van het kruispunt. Door kortere wachttijden als gevolg van een betere doorstroming is er straks rond het kruispunt minder geluid en zijn er minder uitlaatgassen.

Omleidingen/adviesroutes
De aanpassingen worden gefaseerd uitgevoerd. De kruising blijft gedeeltelijk open voor gemotoriseerd verkeer met uitzondering van vrijdag 22 tot en met maandag 25 augustus. Voor fietsers worden omleidingsroutes ingesteld.

Lokaal verkeer, dat bekend is met de wegen in de omgeving, mag zelf zijn route bepalen. Het doorgaande verkeer van buiten de gemeente wordt omgeleid, veelal via de Rijksweg A12. De gemeente heeft hier speciaal voor gekozen zodat overlast voor lokale inwoners en weggebruikers tot een minimum wordt beperkt. Wel is het mogelijk dat u langer onderweg bent door wachttijden voor de tijdelijke verkeersregelinstallaties.

Het weekend van vrijdag 22 tot en met maandag 25 augustus is het kruispunt voor alle verkeer gesloten. Wat dit precies voor u als weggebruiker betekent, leest u tegen die tijd in het Gemeentenieuws en op de gemeentelijke website. Verder houden wij u per fase op de hoogte van de werkzaamheden.

Busdiensten
Door de werkzaamheden worden de busroutes van Connexxion aangepast. Meer informatie over de busdiensten vindt u op de sites www.9292.nl of www.connexxion.nl of via het informatienummer 0900 9292. Houdt u rekening met een langere reistijd gedurende deze periode.

Bereikbaarheid winkels, bedrijven en Cultuurhuis Pléiade Voor mensen die komen vanuit Driebergen-Rijsenburg of Maarn zijn het centrum en Cultuurhuis Pléiade gewoon bereikbaar. Voor mensen die komen vanuit Overberg, Amerongen, Leersum en Langbroek zijn het centrum en Cultuurhuis Pléiade bereikbaar via de Achterweg en de Molenweg.

Reconstructie Dorpsstraat
Nadat de werkzaamheden aan het kruispunt klaar zijn, wordt de Dorpsstraat tot aan de IJskelderlaan gereconstrueerd. Dit gebeurt in de periode van 25 augustus tot en met 12 september. Tijdens deze werkzaamheden is steeds één weggedeelte beschikbaar. Het verkeer wordt geregeld met een tijdelijke verkeersregelinstallatie.

Begrip
Wij proberen de overlast voor omwonenden en verkeersdeelnemers zoveel mogelijk te beperken. Een dermate groot project is echter niet uitvoerbaar zonder dat mensen daar enige hinder van ondervinden. Wij vragen hiervoor uw begrip. Wij hebben er bewust voor gekozen om de werkzaamheden in de vakantieperiode uit te voeren. In deze periode ondervinden zo min mogelijk weggebruikers hinder van de werkzaamheden.

Contact
Wanneer u vragen heeft over de werkzaamheden aan het kruispunt kunt u van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren contact opnemen met de projectsecretaresse Hetty Kroon,
(0343) 56 58 99.

Laatst gewijzigd: 15 juli 2008