Gemeente Sneek


droomflucht maandag op stadhuis

Prijsuitreiking Droomflucht maandag op stadhuis

De tentoonstelling Droomflucht Oade an de Sneekermeer geeft een prachtig overzicht van herinneringen aan de Snitsermar in woord en beeld.

Droomflucht Oade an de Sneekermeer is tot stand gekomen door een wedstrijd die de gemeente Sneek in samenwerking met het Friese Merenproject Zicht op de Meer heeft uitgeschreven. Hierin werden mensen opgeroepen hun herinneringen aan de Snitsermar in de vorm van foto's, filmpjes, gedichten en verhalen in te leveren.

Projectwethouder Zicht op de Meer Tom Metz overhandigt tijdens de opening de prijs aan vier inzenders.

Een jury bestaande uit het team Communicatie van de gemeente Sneek onder voorzitterschap van de Sneker (watersport)journalist Henk Doevendans heeft alle inzendingen beoordeeld en de prijswinnaars aangewezen. De prijs bestaat uit een ballonvaart boven de Snitsermar en het Pottengebied.

Onder de aanwezigen wordt nog een extra ballonvaart verloot!

De tentoonstelling Droomflucht, Oade an de Sneekermeer is gemaakt in verband met de afronding van de herinrichting van het Pottengebied, het Starteiland en het Schareiland. Dankzij alle vernieuwingen, die onderdeel zijn van Zicht op de Meer (op zijn beurt weer onderdeel van het Friese Merenproject) kunnen watersporters en andere bezoekers nog meer genieten van dit unieke gebied.

Als het een beetje meezit, kunnen vanaf nu weer nieuwe verhalen en herinneringen ontstaan.