Gemeente Bussum

Maandag 21 juli werkzaamheden riool A. van Leeuwenhoekweg

Op maandag 21 juli 2008 voert een gespecialiseerd bedrijf in opdracht van de afdeling Wijkbeheer van de gemeente Bussum een inspectie en reiniging uit aan het riool in de Antoni van Leeuwenhoekweg. De werkzaamheden duren 1 dag. Gedurende het werk kan tijdelijk enige overlast ontstaan voor het verkeer.

Niet alleen boven de grond, maar ook onder de grond, werk de gemeente Bussum hard aan het onderhoud en het schoonhouden van het Bussumse grondgebied. Jaarlijks wordt een deel van het ondergronds rioolstelsel schoongemaakt en geïnspecteerd. Dit regelmatig reinigen van het hoofdriool vermindert de kans op verstopping. Een verstopping in het hoofdriool kan problemen opleveren voor de waterafvoer van uw woning.

Het reinigen van het riool wordt uitgevoerd door twee vrachtwagens. Eén wagen spuit het riool schoon en de andere wagen zuigt het vrijgekomen vuil weg. Voor het inspecteren van het riool wordt gebruik gemaakt van een videocamera die door het riool rijdt. Deze camera wordt vanuit een bestel-busje bestuurd. Aan de hand van de beelden kunnen gebreken zoals scheuren, gaten, boomwortels en vuilophopingen opgespoord worden.

De bewoners in de A. v. Leeuwenhoekweg zijn d.m.v. een brief op de hoogte gesteld van de werkzaamheden.