Gemeente Hoorn


Mega Summer Games boordevol activiteiten

16 juli 2008 - Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn organiseert drie weken lang samen met Stichting Netwerk de Mega Summer Games. Ook het programma van maandag 21 juli tot en met zondag 27 juli, staat bol van de activiteiten voor de jeugd vanaf 6 jaar.

Voor kinderen vanaf 6 jaar is er van maandag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur een uitgebreid middagprogramma. Het thema van de tweede week is Zomer. De kinderen kunnen bijvoorbeeld bloemenkransen maken, vliegers maken en limbo dansen. Verder zijn er activiteiten als: luchtkussen- en trampolinespringen, unihockey, BMX, boardingvoetbal en kanovaren, maar ook verschillende creatieve activiteiten. Voor jongeren vanaf 12 jaar zijn er weer leuke events!

Locaties pleinactiviteiten

Maandag 21 juli: Speelplein bij sportcentrum De Opgang in Risdam-Noord en scholencomplex De Bres in de Kersenboogerd. Kanovaren is bij de Ballenbrug en bij De Bres. Dinsdag 22 juli: Speelplein bij sporthal De Kers in de Kersenboogerd en Bangert en Oosterpolder. Kanovaren is in het Willem Wiesepark. Woensdag 23 juli: Pleinactiviteiten tijdens de woensdagmarkten op de Roode Steen in de binnenstad; het kanovaren is bij de Volière op de Draafsingel. Donderdag 24 juli: Speelplein aan de Steenbokstraat in de Grote Waal en wijkpark Bangaerde in Zwaag. Kanovaren is bij kanovereniging Flevo in het Dwaalpark en in wijkpark Bangaerde.

Clinics Basketbal clinic De Hoppers: maandag 21 juli (speelplein bij sportcentrum De Opgang), dinsdag 22 juli (speelplein bij sporthal De Kers) en donderdag 24 juli (speelplein Steenbokstraat Grote Waal) vanaf 14.00 uur. Rugby clinic Rugby Club West Friesland: maandag 21 juli (speelplein scholencomplex De Bres) en dinsdag 22 juli (speelplein sporthal De Kers) vanaf 13.00 uur. Tennis clinic Tennisschool All-In: dinsdag 22 juli (speelplein bij sporthal De Kers) vanaf 13.00 uur.

Andere activiteiten Vissen bij de brug Postiljon in de Risdammerhout: dinsdag 22 juli van 15.00 tot 17.00 uur. Inschrijven kan een half uur van tevoren bij de organisatie aan de waterkant. Minimale leeftijd 6 jaar. Kosten 2 euro.

Dagtrip Funsurvival in het Dwaalpark: vrijdag 25 juli van 10.30 tot 15.00 uur. Leeftijd van 10 t/m 16 jaar. Inschrijving vereist. Kosten 2 euro.

Jongeren Beachparty op het schelpenstrandje in het Julianapark: vrijdag 25 juli van 16.00 tot 21.00 uur. Barbecue (inschrijving verplicht bij Stichting Netwerk, kosten 3 euro), watergevecht, beachvoetbalinstuif en beachvolleybalinstuif. Minimale leeftijd 15 jaar. Westfriese Local Jam (skate/BMX contest) bij skatepark Hollandia in het Julianapark: zondag 27 juli van 13.00 tot 21.00 uur. Inschrijving ter plaatse.

Bel voor informatie en inschrijvingen naar het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn, telefoon (0229) 25 26 20 of surf naar www.sportopbouwwerkhoorn.nl. Op de website is voor elke activiteit gedetailleerde informatie te vinden.