Gemeente Almelo

Tiende ZomerWijkWeken extra speciaal

15 juli 2008 - De ZomerWijkWeken bestaan alweer tien jaar en daarom pakt de organisatie, die in handen is van Scoop, extra uit. Dat kan ook vanwege een aantal nieuwe sponsors en dankzij een fikse bijdrage uit de opbrengst van de nacht van Almelo. Met dat geld komt er op Huttenland, één van de populairste activiteiten van de ZomerWijkWeken een heus kamp waar de kinderen kunnen overnachten op het terrein aan de Veenelandenweg en zelf hun eigen potje kunnen koken. Huttenland heeft dit jaar als thema Robin Hood en begint al maandag 30 juni en duurt tot en met het Sloophuttenfeest woensdag 23 juni. Met de Huttenlandexpress worden de kids vanuit alle delen van de stad naar het houtdorp vervoerd.

Vissticks eten
Nieuw dit jaar is Tiener Playa vanaf maandag 21 juli op de `parkeerplaat' bij de Javatoren. Daar wordt langs de kade een echt strand aangelegd waarop de hele dag van alles is te doen. Waterfietsen, kanovaren, voetvolley, een survivalbaan, noem maar op. 's Avonds is hier Zomercafé Aan Zee met onder andere kampvuur, optredens, wedstrijden vissticks eten, je kunt het zo gek niet bedenken. Er zijn ook activiteiten alleen voor meiden, zoals waarzeggen.

Boomstam zagen
De ZomerWijkWeken gingen op donderdag 3 juli van start met een optreden van Brainpower op de Koornmarkt. Tijdens de ZomerWijkWeken is elke donderdag op de Koornmarkt de 'Action Night' is met uitdagingen als boomstamzagen en het gladiatorspel. De ZomerWijkWeken bieden nog veel meer gratis activiteiten. Kijk op de website van de ZomrWijkWeken voor meer en actuele informatie.