Gemeente Veenendaal


Stand van zaken werkzaamheden groot onderhoud Veenendaal West

Medio juni 2008 is de derde fase van het groot onderhoud in Veenendaal-west van start gegaan. Met de bouwvakvakantie in zicht zijn de werkzaamheden nog in volle gang.

Uitgevoerde werkzaamheden

Inmiddels is een deel van de werkzaamheden gereed. Delen van de trottoirs aan de Munnikenweg en de Emmerschans zijn hertegeld. Aan de Huneschans en de Wierickerschans hebben eveneens herstraatwerkzaamheden plaatsgevonden, onder andere aan parkeervakken.

Planning

Vanaf maandag 21 juli vinden werkzaamheden plaats in een deel van Havikhorst. Gestart wordt met het rooien van enkele bomen langs de rijweg. De bomen worden gerooid om de aanleg van zeven nieuwe parkeerplaatsen mogelijk te maken. De klinkerverharding naast de rijweg wordt om dezelfde reden aangepast. Ter compensatie worden vier nieuwe bomen teruggeplant. Deze worden in boombakken geplaatst, zodat schade door wortelopdruk in de toekomst wordt beperkt. Daarnaast wordt de bovenlaag van het geasfalteerde gedeelte van Havikhorst vervangen. De werkzaamheden in Havikhorst zijn naar verwachting eind augustus gereed.

Eind 2008 zal de derde fase groot onderhoud in Veenendaal-west volledig gereed zijn.

Overlast

Helaas is enige overlast als gevolg van de werkzaamheden onontkoombaar. Wij stellen alles in het werk om deze overlast zo beperkt mogelijk te laten zijn en zo kort mogelijk te laten duren.