Ingezonden persbericht


Energieke en verrassende shows in theater Agora

Theater Agora in Lelystad neemt u mee op wereldreis langs verschillende culturen. Verrassende dansstijlen, passionele muziek, grootse decors, schitterende kostuums, de 11 geprogrammeerde nationale en internationale shows hebben het dit seizoen allemaal in zich. De Agora zocht er alvast drie voor u uit. Laat u verleiden!

Aly N'Diaye Rose Orchestra en Doudou N'Diaye Rose
Thiossane
donderdag 22 januari - 20.15 uur

Je hebt slagwerk en je hebt Aly N'Diaye Rose Orchestra. Met de bougarabou, tama (talking drum), tabala, sabar, djembe, kalebassen, zang en dans brengt dit Senegalese gezelschap krachtige symfonieën in drums. Als deze enorme ritmische machine, met passie geleid door de krachtige handen van Aly N'Diaye Rose, eenmaal op gang is, is er geen houden meer aan. In 'Thiosanne' dat oorsprong betekent wordt een muzikale wereldreis langs de verschillende culturen van Senegal gemaakt. Heel bijzonder is het optreden van Doudou, de vader van Aly, die speelde met the Rolling Stones en Peter Gabriel.

Shaolin Kung-Fu groep (China)
2 april - 20.15 uur

De Shaolin Monks van de wereldberoemde Shaolin Tempel uit China komen naar Nederland voor een bijzondere voorstelling, waarin het unieke, zelden vertoonde tempelleven van de Shaolin monniken zichtbaar wordt gemaakt via de vier jaargetijden, zomer, herfst, winter en lente. Naast een spectaculaire Kung Fu show geeft de voorstelling inzicht in de diepzinnigheid van het Chinese Boedisme. Hoogtepunt is als vier monniken in opperste concentratie op de punten van hun speren een vijfde man in de lucht tillen. De man heeft geen schrammetje.

Danza Cuba
Fuerza y compás
18 april - 20.15 uur

Danza Cuba, vaste bespeler van het gerenommeerde Grand Teatro in Havanna wordt gerekend tot één van meest toonaangevende dansgezelschappen van Cuba. Het gezelschap bestaat uit louter vrouwen, die tijdens hun voorstellingen live worden begeleid door een tomeloos swingende band, die een belangrijke rol vertolkt tijdens de voorstelling. 'Fuerza y compás' is een duizelingwekkende choreografie, waarin diverse Cubaanse en Spaanse dansstijlen samensmelten tot één geheel. De show is een spectaculaire, energieke en gepassioneerde fusie van flamenco, ballet, afro-cubaanse ritmes en jazz.


---

Kaarten voor deze en andere voorstellingen in theater Agora zijn te bestellen via de website www.agora-lelystad.nl of bij de theaterkassa aan de Agorabaan 12 op ma t/m vrijdag van 11.00 - 15.00 uur. Of telefonisch te reserveren op 0320 - 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.


---- --