Gemeente Alkmaar

Maandag 21 juli 2008

Tijdelijk geen cultuurverkenner

Met ingang van maandag 21 juli is er tijdelijk geen Cultuurverkenner in Alkmaar. Om de komende maanden te overbruggen, zijn op de website www.alkmaar.nl/cultuurindewijk veel tips en feiten gezet, waar mensen die in de komende periode een culturele activiteit willen organiseren hun voordeel mee kunnen doen. Er staan gegevens over het aanvragen van een vergunning, over publiciteit, fondsen, subsidies, andere ondersteunende instellingen e.d.

De Cultuurverkenner geeft inwoners van Alkmaar, verenigingen en andere instellingen advies voor en ondersteuning bij het realiseren van hun cultuurprojecten. De Cultuurverkenner is in dienst van de gemeente Alkmaar: een initiatief dat in 1996 in Alkmaar is begonnen en inmiddels is overgenomen door bijna alle grote steden. De Alkmaarse cultuurverkenner heeft zich de laatste jaren onder meer beziggehouden met cultuur in de wijk-kunstroutes, de Maskerparade, wijkfestivals, het wijkfilmtheater Overdie, 400 jaar Alkmaarder Hout, Alkmaars Meer en het Rembrandt Straatfestival.

Het college van B&W hecht veel waarde aan amateurkunst en cultuurdeelname. In de nieuwe cultuurnota voor de periode 2009 en verder wil het college uitgebreid aandacht besteden aan cultuur in de wijk, community arts en impulsen voor de amateurkunst. Het college stelt voor om de functie van cultuurverkenner uit te bouwen tot een "cultuurmakelaar" die structureel samenwerkt met allerlei (cultuur) instellingen.

Als de plannen worden goedgekeurd, zal de nieuwe cultuurmakelaar in 2009 beginnen.