Ingezonden persbericht


7 juli 2008

Persbericht

Reggae op
camping De Betteld

De Amerikaanse reggeaband Christafari geeft op maandag 21 juli om 22.00 uur een vet optreden op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld. De leden van de band zijn ware pioniers in het genre gospel reggea en gaven optredens tijdens 2 Olympische Spelen en voor de president van Amerika. De band trekt door de hele wereld om hun sound te laten horen, en is deze avond in Zelhem. Die dag erop geeft de 11-koppige band een workshop over reggeamuziek.

Christafari treedt deze avond op samen met Avion Blackman en Solomon Jabby. Ze laten een mix horen van traditionele reggae, dancehall en dub. Zangeres en bassist Avion Blackman, tevens vrouw van Christafari frontman Mark, treedt al sinds haar vierde op voor het grote publiek. Zij zorgt met haar jazzy soul voor subtiele afwisseling. Solomon Jabby doet met zijn klassieke dub en roots denken aan grote namen als Kink Tubby en Lee Perry. Zijn laatste album 'Firmly Planted' met nummers als 'Jericho Horns' en 'Rootsman' is een absoluut meesterwerk. Christafari bracht samen met Blackman en Jabby zo'n 15 albums uit.

Op dinsdag 22 juli van 10.00 tot 16.00 uur geeft de 11-koppige band workshops over raggaemuziek. Kijk voor meer info op www.betteld.nl. Ook deze workshops zijn op De Betteld te volgen. De kosten van de workshop samen met het optreden zijn ¤ 15,00.

Meer informatie over deze avond kan worden gevonden op www.betteld.nl. De entree van het concert is ¤ 7,50 en kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar. Vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld is gelegen aan Aaltenseweg 11 te Zelhem.

Einde persbericht