Time : 16:10:20
Date : 18 July 2008
Sender Name: FOD Binnenlandse Zaken

De Civiele Veiligheid op het defilé van 21 juli

Ter gelegenheid van de nationale feestdag 2008 wordt de Civiele Veiligheid in de schijnwerpers gezet. De aanwezigheid van de twee diensten van de niet-politionele hulpdiensten, met name de openbare brandweerdiensten en de Civiele Bescherming, is immers aanzienlijk groter ten opzichte van de voorgaande jaren. Dit jaar zullen niet minder dan 17 voertuigen van de brandweer en 7 voertuigen van de Civiele Bescherming defileren voor het grote publiek in Brussel. Nooit was het aantal voertuigen zo groot, wat de wil om de kennis en de erkenning van de dagelijkse acties van de hulpdiensten te verbeteren, nog eens extra in de verf zet.

De aanwezigheid van de Civiele Veiligheid op dit evenement stopt overigens niet bij het defilé van het interventiematerieel. Tijdens de festiviteiten die in de omgeving van het koninklijk park georganiseerd worden, zullen de beroeps- en de vrijwillige personeelsleden, die samen deze hulpkrachten vormen, ook bepaalde technieken voorstellen die gebruikt worden in noodsituaties. Daarnaast zullen ze u preventieve adviezen geven om uw dagelijkse veiligheid te verzekeren.

De geheimen van de interventies van de Civiele Bescherming en de brandweer zullen worden prijs gegeven in de Regentschapsstraat onder de vorm van stands en demonstraties. Het publiek zal er een uiteenzetting krijgen over de opdrachten van de Civiele Bescherming, en oefeningen van de hondenbrigade en van de leden van GRIMP (Groep voor reddingen en interventies op moeilijke plaatsen) zien. Er zullen ook talrijke demonstraties gegeven worden, zoals een interventie naar aanleiding van een chemisch ongeval, vervuiling of een overstroming.

Contactpersoon van de Algemene Directie van de Civiele Veiligheid:

Gloria Ishiekwene
Attaché Communicatie
gloria.ishiekwene@ibz.fgov.be
T: 02/500 24 33 - GSM: 0475/83 00 51

URL: http://www.ibz.be

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR