Nederlandse Tafeltennisbond

Brons voor cadet Britt Eerland bij Europese Jeugd Kampioenschappen

Britt Eerland heeft in het Italiaanse Terni brons gewonnen op de Europese Jeugd Kampioenschappen bij het meisjesdubbelspel. Met haar Hongaarse partner Dora Madarasz kon ze de halve finale (2-3) tegen het Duitse koppel Solja/Sillus niet in winst omzetten.

Eerland kan terugkijken op een geslaagd toernooi met goede overwiningen in zowel enkel- als dubbelspel. In de teamwedstrijd won ze bijvoorbeeld van Bernadette Szocs, de Roemeense nummer twee van Europa en EJK-finaliste in het enkel. Het individuele toernooi bracht een mooie zage op de Hongaarse Mirella Madacki, van wie de Nederlandse voor het eerst won. Ook in het dubbelspel noteerde de 14-jarige Schiedamse prima resultaten. Met haar Belgische partner Emilien Vanrossome rook ze aan een medaille, maar moest uiteindelijk toch na een 2-0 voorsprong capituleren tegen de latere Europees kampioenen Lorentz/Gasnier (Fra).

In het meisjesdubbelspel stelde Eerland met Madarasz zaterdag al een medaille veilig. Het duo begon goed tegen het Duitse koppel Petrissa Solja/Nadine Sillus. De Nederlands/Hongaarse combinatie namen tegen Sillus en Solja, de nummer één van Europa, zowel een 1-0 als 2-1 voorsprong. Na verlies in de vierde game (6-11), leek de vijfde alsnog een ticket voor de finale op te leveren. Eerland en Madarasz namen een 8-5 voorsprong, maar de Duitse meisjes cadetten vochten zich terug tot 8-8. Na 9-9 ging de winst alsnog naar de opponentes.

Meisjes cadetten:

Halve finale dubbelspel
zon 20-07: Eerland/Madarasz (Hon)-P. Solja/Sillus (Dui) 2-3 (11-8 8-11 16-14 6-11 9-11)

Kampioenen EJK 2008:
Enkel (junioren jongens) - Paul Drinkhall (Eng) Dubbel (junioren jongens) - Paul Drinkhall/Darius Knight (Eng) Enkel (junioren meisjes) - Margaryta Pesotska (Oek) Dubbel (junioren meisjes) - Margaryta Pesotska/Barbora Balazova (Oek/Slw)
Mixed (junioren) - Paul Drinkhall/Yekaterina Kolodyazhnaya (Eng/Rus)

Enkel (cadetten jongens) - Gavin Evans (Eng)
Dubbel (cadetten jongens) - Julien Indeherberg/Emilien Vanrossome (Bel)
Enkel (cadetten meisjes) - Petrissa Solja (Dui) Dubbel (cadetten meisjes) - Petrissa Solja/Nadine Sillus (Dui) Mixed (cadetten) - Romain Lorentz/Laura Gasnier (Fra)

NTTB/HH