Ten Cate NV

KONINKLIJKE TEN CATE NV

Persbericht
investor relations

Amerikaanse leger informeert TenCate over het doorleveren van DefenderTMM voor tenminste USD 100 miljoen in de komende 12 maanden

TenCate verwacht dat de vraag naar producten voor defensie blijft toenemen. De omzet van de bestaande TenCate DefenderTMM weefsels zal blijven versnellen. Nieuwe TenCate DefenderTMM weefsels worden in nauwe samenwerking met het Amerikaanse leger ontwikkeld en zullen later dit jaar gaan bijdragen.

TenCate DefenderTMM weefsels zijn geselecteerd als standaardweefsel voor de vlamwerende gevechtsuniformen die worden gedragen door het Amerikaanse leger en de Amerikaanse marine. De reacties die TenCate heeft ontvangen op de TenCate DefenderTMM weefsels zijn zonder uitzondering positief en maken melding van een beperking van de verwondingen na IED (Improvised Explosive Device) aanvallen in Irak en Afghanistan. Sinds de introductie in maart 2007 is de verkoop van TenCate DefenderTMM aan het Amerikaanse leger voortdurend en in steeds sneller tempo toegenomen. Naast TenCate DefenderTMM levert TenCate ook andere weefsels aan het Amerikaanse leger, bijvoorbeeld Gen2 materiaal op basis van aramide.

Nieuwe TenCate DefenderTMM weefsels
De positie van TenCate bij het Amerikaanse leger wordt steeds sterker. In samenwerking met diverse afdelingen van het Amerikaanse leger worden innovatieve producten ontwikkeld op basis van gepatenteerde TenCate technologieën. TenCate DefenderTMMX is daar een goed voorbeeld van. Het is een stretchweefsel voor gevechtsuniformen dat meer comfort en mobiliteit biedt. Het wordt binnenkort in de praktijk getest door soldaten. Deze weefsels geven soldaten maximale flexibiliteit en bewegingsvrijheid wat hun prestaties in het veld ten goede komt. Daarnaast bieden ze uitstekende bescherming tegen hitte en vuur.

Koninklijke Ten Cate nv
Almelo, maandag 21 juli 2008