Ingezonden persbericht


Published: 08:15 21.07.2008 GMT+1 /HUGIN /Source: W. P. Carey & Co. LLC /NYS: WPC /ISIN: US92930Y1032

W. P. Carey Group rondt sale-leasebacktransactie af met Schoeller Arca Systems

NEW YORK, NY -- (MARKETWIRE) -- 07/21/08 -- Beleggingsfirma W.P. Carey & Co. LLC (NYSE: WPC) maakt vandaag bekend dat CPA(R):16-Global, zijn beursgenoteerde niet-verhandelde REIT-dochter, een sale-leasebackfinanciering van circa 19 miljoen euro heeft geleverd aan Schoeller Arca Systems (SAS) door de overname van twee fabrieken die in Monheim in Duitsland en in Nurieux in Frankrijk staan.

SAS ontwerpt, ontwikkelt en produceert herbruikbaar plastic verpakkingsmateriaal en -systemen. "Reusable Transit Packaging" (RTP)-producten zijn containers, dozen en pallets die gemaakt zijn om gedurende meerdere transporten te worden gebruikt waardoor volume wordt geoptimaliseerd terwijl schade geminimaliseerd wordt en de kwaliteit van het product tijdens vullen, transport en lange-termijn opslag wordt behouden. SAS is wereldwijd en in Europa de leider op het gebied van RTP, met een marktaandeel van respectievelijk 9 procent en 16 procent, en heeft een uitgebreide lijst van eersteklas klanten zoals Heineken, Beck's, Carlsberg, Coca Cola, Carrefour,Volkswagen en Volvo.

"SAS is blij met W. P. Carey een partner voor de lange termijn te hebben gevonden," zegt Dhr. Hubert van Iwaarden, financieel directeur van SAS. "Met de sale-leaseback van onze locaties kunnen we onze balans herkapitaliseren. Samen met het draagvlak van onze nieuwe eigenaren, One Equity Partners, kunnen we vanuit deze solide financiële positie volop achter nieuwe groeimogelijkheden aan."

"Het team van W. P. Carey is blij met de sale-leasebackfinanciering die het biedt aan een kwaliteitsbedrijf als SAS met het groeipotentieel op de lange termijn en het sterke management waar we voor onze investeringen naar op zoek zijn," zegt Edward V. LaPuma, voorzitter van W. P. Carey International. "Wij werken in Europa en de V.S. graag met private equity firma's en de bedrijven die zij in portefeuille hebben. We blijven wereldwijd een constante vermogensbron, waar andere bronnen van financiering steeds moeilijker te vinden zijn."

W. P. Carey & Co. LLC

W. P. Carey & Co. LLC is een leverancier van sale-leasebackfinancieringen op maat voor de lange termijn voor bedrijven wereldwijd en beheert een wereldwijde beleggingsportefeuille met een waarde van meer dan US$ 10 miljard. W.P. Carey, dat genoteerd is op de NYSE in New York (WPC) en de serie CPA(R) vermogensgenererende, niet-verhandelde REIT-dochters helpen bedrijven en private equity firma's met het vrijmaken van kapitaal uit vastgoed. De W.P. Carey Group is 35 jaar geleden opgericht en bezit een zeer divers pakket aan vastgoed, met ruim 850 commerciële en industriële eigendommen uit 28 branches in 14 landen. www.wpcarey.com

Indien u geïnteresseerd bent toekomstige updates over W. P. Carey per e-mail te ontvangen, kunt u zich aanmelden bij www.wpcarey.com/alerts.

Dit persbericht bevat vooruitziende verklaringen zoals gedefinieerd in de federale veiligheidswetten. Een aantal factoren kan een wezenlijk verschil in het werkelijke resultaat, prestatie of het succes van het bedrijf veroorzaken ten opzichte van de verwachtingen. Tot die risico's, trends en onzekerheden behoren het algemene economische klimaat, de vraag naar en aanbod van kantoorruimte en industriëel vastgoed, rentestanden, de beschikbaarheid van financieringen en andere risico's in verband met het verkrijgen en het in bezit hebben van vastgoed, waaronder het risico dat huurders geen huur betalen of dat er meer kosten zijn dan verwacht. Voor meer informatie over de factoren die van invloed kunnen zijn op de Onderneming wordt verwezen naar de stukken die zijn ingediend door de Onderneming bij de Securities and Exchange Commission.

CONTACT VOOR BEDRIJVEN:
Kristina McMenamin
W. P. Carey & Co. LLC
212-492-8995
kmcmenamin@wpcarey.com

CONTACTEN VOOR DE PERS:
Rachel Drysdale / Markus Weik
Financial Dynamics
phone: +44 (0)207 269 7238 / +49 (0)699 203 7113
rachel.drysdale@fd.com / m.weik@abfd.de

This announcement was distributed by Hugin.
The issuer is solely responsible for the content.

For address modifications:
Tel.: +49 (0) 341-2 24 56-30 or medialists@huginonline.com