Ingezonden persbericht


Jongeren in Gelderland Midden leven iets gezonder

Jongeren voelen zich veelal gezond en hun leefstijl is iets verbeterd in vergelijking met vier jaar geleden. Hun psychisch welbevinden is daarentegen minder goed dan voorheen. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit het gezondheidsonderzoek E-MOVO 2007 (Elektronische Monitor- en Voorlichting).

Hulpverlening Gelderland Midden heeft in de periode van oktober tot en met half december 2007 het E-MOVO onderzoek voor de tweede keer uitgevoerd op scholen in Gelderland Midden. Bijna achtduizend leerlingen uit de tweede en vierde klassen van het regulier voortgezet onderwijs beantwoordden via internet vragen over gezondheid en leefstijl. Vervolgens konden de jongeren op de digitale snelweg hun persoonlijk gezondheidsprofiel bekijken en kregen ze feedback en tips over hun leefstijl.

De resultaten uit het onderzoek zijn verwerkt in diverse rapportages, op school-, gemeente- en regionaal niveau. Het regiorapport is inmiddels gepubliceerd.
U kunt het hier downloaden:
http://www.hvdgm.nl/ufc/file2/hgm_internet_sites/vosang/a9793bb682375d2921843621990a4351/pu/E_MOVO_2007_regiobrochure_def.pdf