Ingezonden persbericht


Hilversum, 21 juli 2008

Autorijdend Nederland massaal aan de Bob

Ruim driekwart van de Nederlandse automobilisten maakt tegenwoordig gebruik van een Bob of is regelmatig zelf de Bob. Dat komt naar voren uit Het Nationale Automobilisten Onderzoek van mobiele dienstverlener YPCA. In dit representatieve onderzoek hebben ruim 500 automobilisten, via een onafhankelijk panel en mobiliteitsportal www.eileen.nl, hun mening gegeven over diverse aspecten van het autorijden.

Bob
Ruim 17% van de automobilisten maakt al regelmatig gebruik van een Bob. Bob is degene die geen alcohol drinkt tijdens bijvoorbeeld het stappen en kan daardoor zijn vrienden veilig thuisbrengen. Bijna 30% maakt soms (al) gebruik van een Bob en 22% is zelf altijd de Bob. Automobilisten vinden het echter niet nodig om hun Bob hiervoor te bedanken op een speciale website. Bijna een kwart van de automobilisten vindt dit echt onzin.

Alcohol in het verkeer
Het grootste deel van de respondenten, drie vijfde, geeft in Het Nationale Automobilisten Onderzoek aan nooit met alcohol op te rijden. Een kwart doet dit wel, maar blijft binnen de toegestane marges. Slechts 2% rijdt wel eens met een slok teveel op. Alcohol in het verkeer komt in Het Nationale Automobilisten Onderzoek als nummer 3 naar voren in de Top 10 ergernissen in het verkeer.

Alcoholslot
Een meerderheid (bijna 60%) van de automobilisten zou zelf geen alcoholslot op de auto willen hebben. Een alcoholslot is een extra slot dat automobilisten in hun auto ingebouwd kunnen krijgen om te voorkomen dat ze gaan autorijden met een teveel aan alcoholische drank op. Een vijfde deel van de respondenten, met name vrouwen, zou wel een alcoholslot in de auto willen. Een meerderheid van de automobilisten vindt daarentegen wel dat een alcoholslot verplicht zou moeten worden in de auto. Een kwart van de respondenten voelt hier niets voor.

YPCA (Your Personal Call Assistant) is een snel groeiend en innovatief bedrijf op het gebied van telefonische dienstverlening. YPCA biedt een uitgebreid pakket diensten specifiek afgestemd op de (auto)mobiele beller, waaronder 'Eileen' de persoonlijke assistente voor onderweg.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht