Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 154

datum: 8 juli 2008

Laatste fase groot onderhoud spoortunnel Amsterdamseweg

Werkzaamheden van 21 juli tot 27 augustus 2008

Vanaf maandag 21 juli 2008 vinden er gedurende vijf en halve week werkzaamheden plaats aan de spoortunnel Amsterdamseweg/Stadsring. Hierdoor zijn in deze periode twee rijstroken afgesloten. Het autoverkeer kan zowel van als naar het centrum gebruik blijven maken van de tunnel, maar er is per rijrichting slechts één rijstrook open. Ook Bussen, voetgangers en fietsers kunnen gebruik blijven maken van de tunnel.

Onderhoudswerkzaamheden
De regenwaterafvoergoten van de spoortunnel Amsterdamseweg en de bestrating zijn aan onderhoud toe. De vijftig jaar oude gietijzeren regenwaterafvoerroosters die dwars over de weg lopen worden verwijderd en vervangen door nieuwe afvoergoten aan de zijkanten van de tunnel. In het najaar van 2007 is al een zijde van de tunnel aangepakt. De onderhoudswerkzaamheden die nu worden uitgevoerd zijn gepland in de zomervakantie, om de overlast voor het verkeer te beperken.

Borden
Vanaf deze week worden automobilisten met borden geattendeerd op de werkzaamheden. Zodra het werk start staan langs de Hogeweg en Amsterdamseweg borden met alternatieve routes voor het doorgaande verkeer. Op de website www.amersfoort.nl is onder het kopje 'actueel/plannen en projecten' meer informatie te vinden.

Informatie: Otto van der Leest, communicatieadviseur Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), gemeente Amersfoort, telefoon 033 469 47 82, e-mail: ojf.vanderleest@amersfoort.nl.


---- --