Ingezonden persbericht


Aanleg rotonde Spuiboulevard-Johan de Wittstraat Dordrecht van start

Dordrecht werkt door deze zomer

Maandag 21 juli start de aanleg van de rotonde Spuiboulevard-Johan de Wittstraat. Een rotonde op deze plek verbetert de verkeersveiligheid sterk. Op zaterdag 9 augustus kan het verkeer weer rijden over de nieuwe rotonde.

Gedurende het werk is de kruising Spuiboulevard-Johan de Wittstraat afgesloten voor het verkeer. De Cornelis de Wittstraat is nog wel bereikbaar via de Johan de Wittstraat. Het Achterom is tijdens het werk in één richting (stad in) open voor verkeer, zodat de binnenstad bereikbaar blijft. Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via de Burgemeester de Raadtsingel - Wilgenbos - Achterhakkers - Spuiboulevard - Achterom en andersom. Fietsers worden omgeleid via de Vriesebrug en het Achterom.

Bushalte op andere plek
De bushalte op de Johan de Wittstraat wordt verplaatst. De bus richting het station stopt bij een tijdelijke halte voor het Belastingkantoor. De bus in de andere richting stopt op het stuk tussen de Beverwijckstraat en de Van Godewijckstraat.

Werk Visstraat even stil
De werkzaamheden aan de Visstraat liggen tijdens de aanleg van de rotonde tijdelijk stil om de binnenstad goed bereikbaar te houden. Vanaf maandag 18 augustus wordt de bestrating van de Visstraat weer opgepakt.

Dordrecht werkt door deze zomer
Deze zomer wordt een aantal straten en knelpunten aangepakt in het centrum. Deze projecten worden nu uitgevoerd omdat het werk klaar moet zijn voor de grote aanpak van het Stationsgebied begin volgend jaar. Om de binnenstad bereikbaar te houden voor bewoners, bezoekers en bedrijven zijn de werkzaamheden en de evenementen goed op elkaar afgestemd. Een overzicht van de werkzaamheden is te vinden op www.dordrecht.nl/dordrechtwerktdoordezezomer

()

()

()
Datum
16 juli 2008
Redactie
Maureen Vermeulen
Communicatie
T (078) 639 6902
Informatie
Rien Schipper
Projectleider
T (078) 639 6526