Gemeente Zoetermeer

Dagje stadsboerderij in de zomervakantie

In een echte overall varkens en knaagdieren voeren, eieren rapen, geiten hooi brengen en hokken verschonen. Dat kan in de zomervakantie bij de Stadsboerderij Het Buitenbeest aan de Voorweg 93.

Vanaf 21 juli tot en met 29 augustus kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar elke maandag, woensdag en vrijdag, onder begeleiding meehelpen op de boerderij. Terwijl ze aan het werk zijn, vertelt de begeleidster over de dieren die ze verzorgen. En er is altijd even tijd om de dieren te knuffelen. Op deze dagen mogen de kinderen ook een bezoekje brengen aan de nabij gelegen bouwspeelplaats Rommelburg voor leuke knutselactiviteiten.

Aanmelden

Voor deze activiteit moeten de kinderen zich van tevoren aanmelden. Er is plek voor tien kinderen per dag. Een dagje stadsboerderij begint om 10.30 uur en eindigt om 16.00 uur. De kosten zijn EUR 10 per kind, houders van het Speelmeerpaspoort betalen EUR 7,50 per kind. Een gezonde en ecologisch verantwoorde lunch is hierbij inbegrepen. Wie mee wil doen kan een plekje reserveren bij de Stadsboerderij Het Buitenbeest via het telefoonnummer 079-3520624.