Politie Zuid-Holland-Zuid

20/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 20-07-2008 o Persberichten District I

SPULLEN GESTOLEN
DORDRECHT Agenten hebben een 33-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Op zaterdagmiddag 19 juli 2008 kwam de melding van een vechtpartij in het tunneltje bij het station in Dordrecht. Daar bevond zich inderdaad een groep maar er was geen vechtpartij meer. De groep hield de 33-jarige in bedwang. Uit onderzoek bleek dat de verdachte uit een woning mobiele telefoons en een draagbare computer had gestolen. Hierop volgde zijn aanhouding.

RUIT
DORDRECHT Een 48-jarige man uit Dordrecht heeft een ruit vernield. Hij deed dat op zaterdagavond 19 juli 2008 bij een café aan de Prinsenstraat in Dordrecht. De melding kwam dat de verdachte daar door het lint ging en vervolgens de ruit vernielde. Hierop ging hij weg. Na een zoektocht vonden agenten de verdachte bij een woning op de Korte Kalkhaven.

VIER AANHOUDINGEN CONIFEERBRAND
DORDRECHT Vier jongens zijn aangehouden na een conifeerbrand. Op zondag 20 juli 2008 rond 00.30 uur kam de melding van iemand die vertelde dat er een conifeer in brand was gestoken op het Bakema-erf in Dordrecht. Verder vertelde de melder dat er ongeveer vier jongens wegfietsten. Agenten stelden direct in de buurt een onderzoek in en vonden bij de Haaswijkweg-West een groepje fietsers. Een aantal fietste weg maar ze hielden er drie aan. Later kwam een vierde jongen op het bureau vragen naar zijn vrienden. Ook hij werd aangehouden. De verdachten zijn 14, 16 (2x), 17 en 18 jaar en komen uit Dordrecht.

RIJBEWIJS KWIJT NA ONGEVAL
DORDRECHT Een 36-jarige automobilist uit Dordrecht is zijn rijbewijs kwijtgeraakt na een ongeval. Hij botste op zondag 20 juli 2008 omstreeks 01.40 uur met zijn auto tegen een ander voertuig. Dat gebeurde op de Baanhoekweg in Dordrecht. De politie kreeg een melding dat de 36-jarige wegwilde en dronken was. Uit de blaastest bleek inderdaad dat de verdachte een te hoog promillage had en hiervoor vorderde de politie zijn rijbewijs in.

VERNIELING
DORDRECHT Voor vernieling van autospiegels zijn drie mannen aangehouden. Agenten gingen op zondag 20 juli 2008 rond 02.10 uur naar de Jan Luykenstraat in Dordrecht. Drie mannen hadden daar autospiegels vernield en liepen weg over de Krispijnseweg. Daar vonden agenten inderdaad de drie. De verdachten zijn 17, 18 en 23 jaar en komen uit Vlaardingen en Dordrecht. Een van hen bekende in een verhoor de vernielingen. Waarschijnlijk ging het om drie autos.

INGEBROKEN
ZWIJNDRECHT Bij het Hoveniersplein in Zwijndrecht is een 23-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. Getuigen hoorden op zondag 20 juli 2008 rond 01.40 uur een ruit sneuvelen. Ze zagen iemand in de buurt van de geparkeerde autos. Agenten gingen op zoek en vonden de verdachte. Ook stond er een plastic tas met daarin diverse spullen waaronder twee autoradios. Ze namen de verdachte mee naar het bureau.

VERZET
ZWIJNDRECHT Een 18-jarige jongen uit Rotterdam heeft zich verzet bij zijn aanhouding. Hij trok onder andere aan de haren van een agent. Politiemensen gingen op zondag 20 juli 2008 rond 02.15 uur naar een melding van een ruzie bij het Norderstedtplein in Zwijndrecht. De verdachte zou zijn 18-jarige vriendin uit Rotterdam mishandelen. Hij zou haar geslagen hebben en de vrouw een keer tegen de grond hebben gewerkt. Agenten spraken de twee aan maar de vrouw wilde geen aangifte doen. De 18-jarige jongen die de hal van een theater inliep bleef niet staan. Hij rukte zich los en verzette zich. Uiteindelijk namen de agenten hem mee naar het bureau.

GESTOLEN FIETS
ZWIJNDRECHT Een 16-jarige jongen uit Zwijndrecht is aangehouden. Hij fietste met iemand achterop op zondag 20 juli 2008 rond 02.50 uur over de Prinses Marijkestraat in Zwijndrecht. De verlichting van de fiets brandde niet. Agenten controleerden het framenummer en hieruit bleek dat de fiets in december 2007 was gestolen in Hendrik-Ido-Ambacht.

BRANDWONDEN
ZWIJNDRECHT Een 29-jarige man uit Zwijndrecht heeft brandwonden opgelopen na een ruzie met zijn vriendin. Hiervoor is de man opgenomen in het ziekenhuis. Agenten hielden bij het ziekenhuis in Zwijndrecht de 33-jarige vriendin uit Zwijndrecht aan. Zij had warm water uit een waterkoker naar de 29-jarige gegooid. Dat gebeurde tijdens een ruzie. De vrouw vertelde dat de twee vaker ruzie maakten. Kennelijk was de woordenwisseling de laatste druppel voor de vrouw. De aanhouding gebeurde op zondag 20 juli 2008 rond 03.15 uur.